Книги » Новинки » 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії
1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії
Fb2

Книга 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії Джордж Орвелл скачать fb2

Назва: Електронна книга 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії
ISBN: 978-617-551-108-4
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 736
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії fb2

Короткий зміст книги 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії - Джордж Орвелл

Джордж Орвелл (Ерік Артур Блер) (1903 — 1950) — британський письменник і журналіст. Всесвітню  славу письменнику  принесли роман-антиутопія «1984» (вперше опублікований 1949 року) і алегорична притча «Колгосп тварин» (1945). Письменник раніше від інших позбувся ілюзій щодо світової місії Радянської держави. Він ставив поруч імена Гітлера й Сталіна і зазначав спільність тоталітарних методів обох диктаторів. У передмові до українського видання «Колгоспу тварин» (1948 року), Орвелл зазначив, що для нього  дуже важливо, щоб люди на Заході побачили радянський режим таким, яким він є. Найвідоміші цитати: «Усі тварини рівні, але деякі тварини рівніші за інших» («Колгосп тварин»), «Хто керує минулим, той керує майбутнім: хто керує сьогоденням, керує минулим» («1984»), «Війна — це мир, свобода — це рабство, сила — в незнанні» («1984»), як і самі твори,  не втратили актуальності.
У збірку також увійшли автобіографічні романи «У злиднях Парижа і Лондона» (1933), «Бірманські дні» (1934)  і «Вшанування Каталонії» (1938). На сторінці ви можете завантажити книгу 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Джордж Орвелл повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу 1984. Колгосп тварин. У злиднях Парижа і Лондона. Бірманські дні. Вшанування Каталонії - Джордж Орвелл
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Світлана
Світлана
10 серпня 2024 22:00
Книги Джорджа Орвелла, такі як "1984", "Колгосп тварин", "У злиднях Парижа і Лондона" та "Вшанування Каталонії", вражають глибиною аналізу суспільства та його недоліків. Через яскраві образи та проникливу критику тоталітаризму, класової нерівності і соціальної несправедливості Орвелл закликає читача замислитися над актуальними питаннями влади і свободи. Його твори залишаються невід'ємною частиною сучасної літератури, спонукаючи до роздумів про наше минуле та майбутнє.
Правовласникам