Книги » Новинки » Маруся Богуславка
Маруся Богуславка
Fb2

Книга Маруся Богуславка Іван Багряний скачать fb2

Назва: Електронна книга Маруся Богуславка
ISBN: 978-617-551-274-6
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 576
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать Маруся Богуславка fb2

Короткий зміст книги Маруся Богуславка - Іван Багряний

Іван Багряний (1906—1963; справжнє прізвище — Лозов’ягін) — український письменник, який зазнав жорстокості сталінських репресій. Митця було ув’язнено, заслано до Далекого Сходу, потім була еміграція. Лише після своєї смерті він був реабілітований, став лауреатом Шевченківської премії 1992 року, і його книги почали перевидавати в Україні.
Роман «Маруся Богуславка» започаткував епопею «Буйний вітер», задуману І. Багряним як трилогія про українську молодь у передвоєнні й воєнні роки, яка, однак, так і залишилася незавершеною. 1941 рік. На тлі життя невеликого міста автор розповідає про постановку в театрі драми Старицького «Маруся Богуславка» та описує напруження й боротьбу, що викликала ця подія.
До  книжки також вміщено короткий уривок з другого тому роману «Маруся Богуславка» під назвою «Держіть поїзд!». На сторінці ви можете завантажити книгу Маруся Богуславка в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Маруся Богуславка належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Іван Багряний повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Маруся Богуславка - Іван Багряний
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ігор
Ігор
11 серпня 2024 10:33
"Маруся Богуславка" Івана Багряного вражає глибоким патріотизмом та силою духу головної героїні. Автор майстерно поєднує історичні події з особистими переживаннями, створюючи надзвичайно емоційний та захоплюючий сюжет. Ця книга залишає по собі відчуття гордості за український народ і його незламний характер.
Правовласникам