Книги » Новинки » Іван Котляревський. Найкращі твори
Іван Котляревський. Найкращі твори
Fb2

Книга Іван Котляревський. Найкращі твори Іван Котляревський скачать fb2

Назва: Електронна книга Іван Котляревський. Найкращі твори
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать Іван Котляревський. Найкращі твори fb2

Короткий зміст книги Іван Котляревський. Найкращі твори - Іван Котляревський

Котляревський Іван Петрович — письменник, драматург, перший класик нової української літератури.
Народився 9 вересня 1769 року в Полтаві, в родині дрібного чиновника. Згодом Котляревським було «пожалувано» дворянське звання. З 1780 року маленький Іванко почав навчатися в Полтавській духовній семінарії. Особливо старанно й наполегливо осягав хлопець гуманітарні дисципліни: піїтику, риторику, філософію, латинську, грецьку, французьку, німецьку мови. З інтересом знайомиться з античною літературою, перекладає Горація, Овідія, Вергілія.
Один із співучнів Котляревського згадував про поета, що той «мав пристрасть до віршування і вмів до будь-якого слова вправно добирати рими, дотепні і вдалі, за що товариші по семінарії прозвали його римачем». На сторінці ви можете завантажити книгу Іван Котляревський. Найкращі твори в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Іван Котляревський. Найкращі твори належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Іван Котляревський повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Іван Котляревський. Найкращі твори - Іван Котляревський
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Микола
Микола
12 серпня 2024 03:33
Книга "Найкращі твори" Івана Котляревського – це справжня перлина української літератури, яка відкриває перед читачем багатство мови та глибину національної культури. Його твори вражають яскравими характерами та живими образами, що робить їх актуальними і в сучасному світі. Читати Котляревського – це зануритися в атмосферу українського фольклору і традицій.
Правовласникам