Книги » Новинки » На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму
На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму
Fb2

Книга На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму Іва Павельчук скачать fb2

Назва: Електронна книга На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму
ISBN: 978-966-518-809-4
Мова: Українська
Видавництво: Києво-Могилянська академія
Кількість сторінок: 102
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму fb2

Короткий зміст книги На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму - Іва Павельчук

У книзі розглянуто творчий досвід видатного українського колориста першої третини XX століття Федора Григоровича Кричевського, який акумулював інноваційні практики європейського модерну 1870–1910-х років через засвоєння особливостей французького ар нуво та віденського сецесіона. Імпресіонізм, символізм та постімпресіонізм, започатковані на тлі загальноєвропейської кризи позитивізму і натуралізму, презентували альтернативні антиакадемічні тенденції, що впровадили новий ірраціонально-суб’єктивний погляд на мистецтво. Ці передові тенденції межі XIX–XX століть виявилися світоглядним «перехрестям» майбутніх шукань Ф. Кричевського на шляху опанування природи синтезу, що стала невід’ємною частиною його постімпресіоністичної практики кінця 1920 – початку 1930-х років. Основну увагу закцентовано на проблемі синтезу мистецтв у практиці Ф. Кричевського 1913–1928 років, усвідомлення якого зрештою дозволило українському колористові знайти власний живописно-пластичний код синтетизму та впровадити його у постімпресіоністичні шукання 1930-х років. Дослідження вводить у науковий обіг значний фактологічний матеріал, зібраний на тлі міжнародного соціогуманітарного дискурсу межі XIX–XX століть.
Публікацію адресовано науковцям, аспірантам і студентам спеціальностей «історія мистецтв», «образотворче мистецтво» та «дизайн», мистецтвознавцям, дизайнерам, викладачам, музейним працівникам і всім небайдужим до історії українського мистецтва та його значення у світовому контексті.
Четверте видання. На сторінці ви можете завантажити книгу На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму належить до жанру Історія і критика мистецтва. Електронна книга автора Іва Павельчук повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму - Іва Павельчук
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Богдан
Богдан
12 серпня 2024 08:11
Книга Іви Павельчук "На перехресті модерну. Федір Кричевський на шляху до постімпресіонізму" вражає глибиною аналізу творчості одного з найзначніших українських художників. Авторка майстерно поєднує історичний контекст з художніми інноваціями, що дозволяє читачеві по-новому поглянути на еволюцію мистецтва в Україні. Це важливий внесок у дослідження модернізму та постімпресіонізму, який обов'язково сподобається всім шанувальникам мистецтва.
Правовласникам