Книги » Новинки » Сільська трилогія. Автобіографія
Сільська трилогія. Автобіографія
Fb2

Книга Сільська трилогія. Автобіографія Микола Куліш скачать fb2

Назва: Електронна книга Сільська трилогія. Автобіографія
ISBN: 978-617-551-147-3
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 254
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать Сільська трилогія. Автобіографія fb2

Короткий зміст книги Сільська трилогія. Автобіографія - Микола Куліш

Микола Куліш (1892–1937) літературній діяльності присвятив майже все своє життя — 30 років із 45. Він писав навіть тоді, коли був на Соловках, в ув’язненні. Свою хресну дорогу він пройшов разом із багатьма іншими українськими митцями Розстріляного Відродження. Його розстріляли 3 листопада 1937 року в Сандармоху.
М. Куліш створив близько п’ятнадцяти п’єс. Три п’єси з усього доробку драматурга написано на сільську тематику — «97», «Комуна в степах» і «Прощай, село». Вони становлять своєрідну трилогію про українське село 1920–1930 років.
Драма «97» — за кількістю загиблих від голоду в одному тільки українському селі — була  написана 1924 року. Автор надіслав п’єсу до Харківського театру ім. І. Франка, де її було вирішено ставити, але зі значним цензуруванням, зокрема, без згадки про справжній голод в Україні. І навіть у такому вигляді вона мала шалений успіх…
До збірки також увійшла п’єса «Отак загинув Гуска», автобіографія письменника й уривки «Із записника». На сторінці ви можете завантажити книгу Сільська трилогія. Автобіографія в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Сільська трилогія. Автобіографія належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Микола Куліш повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Сільська трилогія. Автобіографія - Микола Куліш
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам