Книги » Новинки » Опришки. Народні оповідання
Опришки. Народні оповідання
Fb2

Книга Опришки. Народні оповідання Петро Шекерик-Доників скачать fb2

Назва: Електронна книга Опришки. Народні оповідання
ISBN: 978-617-8218-14-0
Мова: Українська
Видавництво: Дискурсус
Кількість сторінок: 272
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать Опришки. Народні оповідання fb2

Короткий зміст книги Опришки. Народні оповідання - Петро Шекерик-Доників

Шє з молодих років Петро Шекерик-Доників, заохочений своїм учителем Луков Гарматієм, почєв збирати етноґрафічні матер’яли. Він був першим гуцулом, шо взєвси за цису роботу. Доти гуцулами інтересувалиси лиш приїжджі, а гуцули не дуже, бо й так всьо знали. Але приїжджі брали лиш то, шо їм треба було. Або так, як уміли.
До цеї книжки увійшли народні оповідання про опришків, икі зібрав Петро Шекерик-Доників. У 1910 р. уни вже друкувалиси в Етнографічному збірнику №26 під редакцієв Володимира Гнатюка. В тому збірнику було аж 17 авторів. Кождний з них шос записав і подав до збірника. Хтос бірше, а хтос менше. Разом вішло 258. Але аж 104 з цих оповідань записав саме Шекерик-Доників. Це вже є так багато, як ви видите в цій книжці, і цес об’єм дає доста добре зрозуміти, шо то були за люди і в икий чєс уни жили.
Разом з тим, Шекерик-Доників записав свої оповідання тими словами, шо чув від тих, хто їму оповідав — найчистішим гуцульським діалектом. Тимой у цій книжці маємо не лиш оповідання про опришків, а й ту мову, иков уни говорили. На сторінці ви можете завантажити книгу Опришки. Народні оповідання в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Опришки. Народні оповідання належить до жанру Фольклор. Електронна книга автора Петро Шекерик-Доників повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Опришки. Народні оповідання - Петро Шекерик-Доників
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Олена
Олена
15 серпня 2024 08:33
Книга "Опришки. Народні оповідання" Петра Шекерика-Дониківа вражає своєю глибиною та виразністю, відтворюючи дух українського народу через захоплюючі історії з минулого. Автор майстерно поєднує фольклорні елементи з історичним контекстом, що робить твір не лише цікавим, а й пізнавальним. Ці оповідання залишають після себе відчуття гордості за багатий спадок нашої культури.
Правовласникам