Книги » Новинки » Михайло Драй-Хмара
Михайло Драй-Хмара
Fb2

Книга Михайло Драй-Хмара Ростислав Коломієць скачать fb2

Назва: Електронна книга Михайло Драй-Хмара
ISBN: 978-617-551-108-4
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 126
Рік видання: 2022
Формат: Електронна

Скачать Михайло Драй-Хмара fb2

Короткий зміст книги Михайло Драй-Хмара - Ростислав Коломієць

Михайло Драй-Хмара (1889–1939) — учений-філолог, літературознавець, поет-неокласик, перекладач. Михайлу Драй-Хмарі належить особливе місце серед митців розстріляного українського Відродження.
Митець всепланетарного і загальнолюдського бачення світу, він у жорстоких умовах радянських реалій 1920–1930-х років — епохи встановлення офіційного однодумства — обстоював право людини на індивідуальну правду в баченні себе і радянського способу життя. На хвилі українізації М. Драй-Хмара визначив пріоритетний вектор розвитку української культури, орієнтований на вершинні здобутки європейського мистецтва, а не на соцреалістичні канони, продиктовані радянською владою.
Інодумець, безкомпромісний і водночас беззахисний, він у найважчі часи гонінь на українську культуру був самим собою і в житті, і у творчості. На сторінці ви можете завантажити книгу Михайло Драй-Хмара в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Михайло Драй-Хмара належить до жанру Письменники, поети і сценаристи. Електронна книга автора Ростислав Коломієць повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Михайло Драй-Хмара - Ростислав Коломієць
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Артем
Артем
16 серпня 2024 15:22
Книга Михайла Драй-Хмари "Ростислав Коломієць" вражає глибиною характерів та психологічною складністю героїв. Автор майстерно переплітає історичні події з особистими драмами, що робить оповідь надзвичайно захопливою та актуальною. Ця праця залишає після себе глибокі роздуми про людську природу та моральний вибір.
Правовласникам