Книги » Новинки » Пан Володийовський
Пан Володийовський
Fb2

Книга Пан Володийовський Генрік Сенкевич скачать fb2

Назва: Електронна книга Пан Володийовський
ISBN: 978-966-10-5838-4
Мова: Українська
Видавництво: Навчальна книга - Богдан
Кількість сторінок: 672
Рік видання: 2020
Формат: Електронна

Скачать Пан Володийовський fb2

Короткий зміст книги Пан Володийовський - Генрік Сенкевич

Роман «Пан Володийовський» — завершальна частина історичної трилогії Генрика Сенкевича, у якій показано боротьбу Речі Посполитої з турками й татарами після того, як король Ян Казимир зрікся престолу.
Центральна постать роману — полковник пан Єжи Міхал Володийовський, найліпший жовнір Речі Посполитої, як говорить про нього автор. Цей образ яскравий і близький нам. Він незвичайний, бо ввібрав у себе найкращі риси, притаманні позитивним персонажам: вірність і шляхетність, силу духу й безстрашність, доброзичливість і товариськість, стійкість у біді й силу волі, уміння вище за власні турботи поставити служіння найдорожчим ідеалам, любов до Вітчизни, котрій він, як воїн, безкорисливо віддав майже чверть століття.
Автор змальовує в романі й тривале мирне родинне життя пана Володийовського, розкриває душевні достоїнства героя, щоб болючіше відгукнулася у серцях читачів його трагічна смерть, яка сталася під час узяття стотисячною турецько-татарською армією у серпні 1672 року Кам’янця — однієї з найбільших на Поділлі фортець. Сміливий войовник гине, не зрадивши присяги Вітчизні. Цим він кидає докір тодішній владі, що пішла на зговір із загарбником і здала місто.
Переклад із польської й редагування Є. Литвиненка На сторінці ви можете завантажити книгу Пан Володийовський в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Пан Володийовський належить до жанру Історична проза. Електронна книга автора Генрік Сенкевич повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Пан Володийовський - Генрік Сенкевич
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Тетяна
Тетяна
17 серпня 2024 02:00
"Пан Володийовський" Генріка Сенкевича — це захоплюючий роман, який майстерно поєднує історичні події з глибокими людськими почуттями. Автор створює яскраві образи героїв, які борються за честь і кохання на фоні буремних часів. Ця книга залишає сильне враження і спонукає до роздумів про відвагу, вірність та патріотизм.
Правовласникам