Книги » Новинки » Тодось Осьмачка. Найкращі твори
Тодось Осьмачка. Найкращі твори
Fb2

Книга Тодось Осьмачка. Найкращі твори Тодось Осьмачка скачать fb2

Назва: Електронна книга Тодось Осьмачка. Найкращі твори
ISBN: SMP2200000184047
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2022
Формат: Електронна

Скачать Тодось Осьмачка. Найкращі твори fb2

Короткий зміст книги Тодось Осьмачка. Найкращі твори - Тодось Осьмачка

Тодось (Теодосій) Степанович Осьмачка - український письменник, поет. Представник символізму, експресіонізму та неоромантизму.
Виступав із критикою комуністичної ідеології та інтелігенції, що співпрацювала з комуністичною владою. Переслідувався російською репресивною психіатрією.
Головні твори письменника – представлені у цій збірці «Старший боярин», «Ротонда душогубців» та числені поезії.
«За винятком, може, Шевченкових віршів і Гоголевих українських повістей, наша література ще не знала такої української книжки, як «Старший боярин». Якщо можна перелити Україну в слово, — то це повість Осьмаччина. Якщо може слово запах України пронести, — то пахтить ця книжка всією запашністю України. Якщо можна в слові збудувати батьківщину–державу, — то це вона збудована, зримо і живовидячки», — так оцінив творчість Осьмачки професор Гарвардського та Колумбійського університетів Юрій Шевельов. На сторінці ви можете завантажити книгу Тодось Осьмачка. Найкращі твори в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Тодось Осьмачка. Найкращі твори належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Тодось Осьмачка повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Тодось Осьмачка. Найкращі твори - Тодось Осьмачка
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Дмитро
Дмитро
18 серпня 2024 14:22
Книга "Найкращі твори" Тодось Осьмачка вражає глибиною думки та майстерністю слова. Автор вміло передає українську душу і національні переживання, створюючи неповторну атмосферу. Його твори залишають у душі тепло і роздуми про важливість культурних коренів.
Правовласникам