Книги » Новинки » Забуті покидьки східного фронту
Забуті покидьки східного фронту
Fb2

Книга Забуті покидьки східного фронту Сергій Плохій скачать fb2

Назва: Електронна книга Забуті покидьки східного фронту
ISBN: 9786171280199
Мова: Українська
Видавництво: Книжковий клуб
Оригінальна назва: Forgotten bastards of the eastern front
Кількість сторінок: 320
Рік видання: 2020
Формат: Електронна

Скачать Забуті покидьки східного фронту fb2

Короткий зміст книги Забуті покидьки східного фронту - Сергій Плохій


  • Повна історія унікальної співпраці американських і радянських солдатів у ХХ столітті

  • На основі розсекречених архівів


Великий союз ХХ століття виявився приголомшливо успішним у реалізації його безпосередніх завдань. Американська допомога Британії та СРСР через програму «ленд-ліз», відкриття Другого фронту в червні 1944 року стали найяскравішими епізодами співпраці антигітлерівської коаліції, однак завершився Великий союз великою невдачею — «Залізною завісою», що розрізала навпіл повоєнну Європу.
Запитання «Що сталося не так?» і «Хто відповідальний за початок Холодної війни?» лунали в усьому світі. У цій документальній розвідці Сергій Плохій розкриває джерела конфліктів і жахіть Холодної війни, аналізуючи історію Великого союзу. Автор спирається на раніше недосяжні джерела — архівні документи радянських спецслужб, що містять спостереження військової контррозвідки й таємної поліції за американцями, які контактували з представниками ВПС Червоної Армії та місцевим населенням, звіти шпигунів, доповіді їхніх очільників і кураторів. Сергій Плохій робить приголомшливе відкриття: Великий союз був приречений на невдачу й почав розпадатися вже під час Другої світової війни. Однак що чи хто спричинив крах одного з наймогутніших альянсів ХХ століття?
Захопливо про знаковий етап Другої світової війни.
The New York Journal of Books
Про автора:
Сергій Плохій — професор, директор Українського наукового інституту Гарвардського університету, провідний фахівець з історії Східної Європи, член наукової ради «Українського історичного журналу», автор дев’яти книжок, лауреат Шевченківської премії 2018 року. На сторінці ви можете завантажити книгу Забуті покидьки східного фронту в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Забуті покидьки східного фронту належить до жанру Світова історія. Електронна книга автора Сергій Плохій повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Забуті покидьки східного фронту - Сергій Плохій
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Роксана
Роксана
19 серпня 2024 03:00
«Забуті покидьки східного фронту» Сергія Плохія – це глибоке та зворушливе дослідження, яке проливає світло на забуті сторінки історії Другої світової війни. Автор майстерно поєднує особисті історії з ширшим контекстом, створюючи потужний емоційний резонанс. Книга підкреслює, як важливо пам'ятати і вшановувати тих, хто залишився в тіні історії.
Правовласникам