Книги » Новинки » Кандід
Кандід
Fb2

Книга Кандід Вольтер скачать fb2

Автор: Вольтер
Назва: Електронна книга Кандід
ISBN: SMP2200000183439
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Оригінальна назва: Candide, ou l'Optimisme
Рік видання: 2022
Формат: Електронна

Скачать Кандід fb2

Короткий зміст книги Кандід - Вольтер

«Кандід, або оптимізм» — найчастіше публікований твір Вольтера. Книгу було написано, ймовірно, в 1758 і за рік вона з'явилася у пресі відразу в п'яти країнах під виглядом «перекладу з німецької». Вона водночас стала бестселером і була на багато років заборонена під приводом непристойності.
Герої твору — Кандид, його подруга Кунігунда і наставник Панглосс — колесять всім заселеним світом, стають свідками битв Семирічної війни, взяття росіянами Азова, Лісабонського землетрусу, і навіть відвідують казкову країну Ельдорадо.
Мандри героїв служать для автора приводом для того, щоб висміяти уряд, богослов'я, військову справу, літературу, мистецтво і метафізику, особливо оптиміста Лейбніца з його вченням про те, що «все на краще в цьому найкращому зі світів». Ці слова звучать саркастичним рефреном щоразу, коли на долю героїв випадають нові лиха. На сторінці ви можете завантажити книгу Кандід в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Кандід належить до жанру Гумор. Сатира. Електронна книга автора Вольтер повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Кандід - Вольтер
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Валентин
Валентин
23 серпня 2024 16:00
"Кандід" Вольтера — це блискуча сатира, яка вражає своєю іронією та глибокими філософськими роздумами про оптимізм і страждання людства. Через пригоди головного героя автор показує абсурдність віри в безумовне добро, підкреслюючи важливість критичного мислення. Ця книга залишається актуальною, спонукаючи читача замислитися над сенсом життя та місцем людини у світі.
Правовласникам