Книги » Новинки » 1918. Донецький бліцкриг
1918. Донецький бліцкриг
Fb2

Книга 1918. Донецький бліцкриг Володимир Сікевич скачать fb2

Назва: Електронна книга 1918. Донецький бліцкриг
ISBN: 978-617-7653-03-4
Мова: Українська
Видавництво: Zалізний тато
Кількість сторінок: 324
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать 1918. Донецький бліцкриг fb2

Короткий зміст книги 1918. Донецький бліцкриг - Володимир Сікевич

«1918. Донецький бліцкриг» можна віднести не стільки до історичної літератури, як до мотивуючої. В основі даного видання — мемуари Володимира Сікевича, генерал-хорунжого, командира Слов'янської групи Армії УНР, яка у березні-квітні 1918 року звільнила Донеччину від більшовицької окупації.
Це видання є частковим репринтом «Сторінок із записної книжки» генерала Сікевича, що були видані протягом 1941-1951 років на еміграції. Зі сторінок книги постають образи українських військовиків, детальні описи бойових дій, поетичні пейзажі українського степу та політичні події, що мали визначальне значення для перебігу Національно-визвольних змагань. Автор позбавив свої оповідання архівної сухості та надає власному творінню яскравого художнього забарвлення, підкресленого колоритною українською мовою початку двадцятого століття. Новизною даного видання є хронологічне впорядкування авторських оповідань, що були спонтанно розділені між різними книгами.
Бойовий шлях Армії УНР навесні 1918 року є надзвичайно актуальним для сьогодення. Петро Болбочан визволив Південь та Крим, Володимир Сікевич — Слобожанщину та Донбас і до того ж з блискавичною швидкістю та мінімальними втратами серед особового складу. Надалі на якийсь час на всіх цих землях запанував мир і спокій, що буде порушений знову російськими окупантами і в 1918, і в 2014 роках.
Отож, «1918. Донецький бліцкриг» — ідеальний дороговказ для кожного, хто хотів би його повторити. На сторінці ви можете завантажити книгу 1918. Донецький бліцкриг в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання 1918. Донецький бліцкриг належить до жанру Україна. Електронна книга автора Володимир Сікевич повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу 1918. Донецький бліцкриг - Володимир Сікевич
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ірина
Ірина
28 серпня 2024 02:11
"1918. Донецький бліцкриг" Володимира Сікевича — це захоплююча історична реконструкція подій, що відбулися в Україні під час перших років після революції. Автор майстерно поєднує документальні факти з художнім викладом, створюючи яскраву атмосферу того часу. Книга не лише інформативна, а й емоційна, змушує задуматися про наслідки тих буремних днів.
Правовласникам