Книги » Новинки » Історія Української Православної Церкви
Історія Української Православної Церкви
Fb2

Книга Історія Української Православної Церкви Юрій Мицик, Віталій Клос, Дмитро Гордієнко, Ірина Преловська скачать fb2

Назва: Електронна книга Історія Української Православної Церкви
ISBN: 978-966-03-8662-4
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 256
Рік видання: 2019
Формат: Електронна

Скачать Історія Української Православної Церкви fb2

Короткий зміст книги Історія Української Православної Церкви - Юрій Мицик, Віталій Клос, Дмитро Гордієнко, Ірина Преловська

У виданні подається історія Української Православної Церкви з часів напівлегендарної проповіді апостола Андрія Первозваного на берегах Чорного моря й Дніпра та хрещення Київської Руси князем Володимиром Великим до сьогодення, коли вирішилося важливе для духовності нашого народу питання про незалежну Українську Церкву.
Автори книги, українські історики й богослови, використовуючи історичні та церковні документи різних часів, доводять правомірність надання Томосу Українській Православній Церкві Вселенською (Константинопольською) Патріархією, яка є Церков’ю-Матір’ю Української Церкви.
Особлива увага приділяється ролі Церкви у боротьбі за державну незалежність України, а також розповідається про видатних діячів Української Церкви, які зробили неоціненний внесок у розвиток самосвідомості українців.
Книга допоможе широким колам читачів краще орієнтуватися у доволі складних для сучасної людини питаннях церковного життя. На сторінці ви можете завантажити книгу Історія Української Православної Церкви в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Історія Української Православної Церкви належить до жанру Християнство. Історія, загальні уявлення. Електронна книга автора Юрій Мицик, Віталій Клос, Дмитро Гордієнко, Ірина Преловська повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Історія Української Православної Церкви - Юрій Мицик, Віталій Клос, Дмитро Гордієнко, Ірина Преловська
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Володимир
Володимир
6 вересня 2024 00:11
Книга "Історія Української Православної Церкви" є вичерпним джерелом знань про розвиток та трансформацію однієї з найважливіших інституцій в Україні. Автори майстерно поєднали історичні факти з глибоким аналізом, що робить її корисною як для спеціалістів, так і для широкого кола читачів. Читання цієї роботи дозволяє краще зрозуміти не лише релігійні, але й культурні та соціальні аспекти української історії.
Правовласникам