Книги » Новинки » Усі гетьмани України
Усі гетьмани України
Fb2

Книга Усі гетьмани України Ігор Коляда, Олександр Реєнт скачать fb2

Назва: Електронна книга Усі гетьмани України
ISBN: 966-03-3669-1
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 417
Рік видання: 2007
Формат: Електронна

Скачать Усі гетьмани України fb2

Короткий зміст книги Усі гетьмани України - Ігор Коляда, Олександр Реєнт

Українська Гетьманська держава за 116 років свого існування (1648—1764) мала 17 гетьманів. Усі вони були носіями ідеї неза­лежної самостійної Української держави. Втіленню цієї ідеї в жит­тя вони присвятили все своє життя, поставивши за мету вибороти звільнення українського народу від панування чужинців. Діяти цим гетьманам довелося в найскладніших, найтяжчих, іноді найтрагічніших для України історичних умовах.
Дмитро Вишневецький прагнув звільнити південні українські степи від панування ханських орд, знищити турецькі фортеці в по­низзях Дніпра, а згодом і оволодіти Чорноморським узбережжям. Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа належа­ли до тих постатей, чиїми іменами називають епохи. Окремі нариси в книжці присвячені Івану Виговському, Петру Дорошенку, Пилипу Орлику — видатним державним й політичним діячам, та­лановитим дипломатам.
У книжці надається правдивий і об’єктивний життєпис цих, а також інших найвищих військових керівників українського козацтва. На сторінці ви можете завантажити книгу Усі гетьмани України в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Усі гетьмани України належить до жанру Україна. Електронна книга автора Ігор Коляда, Олександр Реєнт повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Усі гетьмани України - Ігор Коляда, Олександр Реєнт
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ірина
Ірина
9 вересня 2024 09:22
Книга "Усі гетьмани України" Ігоря Коляди та Олександра Реєнта є цінним джерелом знань про історію українського козацтва та його лідерів. Автори майстерно поєднують документальні факти з живими історіями, що робить читання захоплюючим і пізнавальним. Рекомендую всім, хто цікавиться українською історією та культурою!
Правовласникам