Книги » Новинки » Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник
Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник
Fb2

Книга Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник Павло Халебський скачать fb2

Назва: Електронна книга Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник
ISBN: 978-966-03-8347-0
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 254
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник fb2

Короткий зміст книги Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник - Павло Халебський

«Країна козаків» — подорожній щоденник сирійця Булоса Ібн аз-Заїма аль Халябі, знаного у християнському світі під іменем Павла Халебського (або ж Алеппського). 1654 року, за часів урядування гетьмана Зиновія-Богдана Хмельницького, він промандрував до Московії через Україну, від Рашкова на Дністрі до Путивля на Сеймі, й назад, супроводжуючи свого батька — православного патріарха Антиохійського і всього Сходу Макарія Третього — і виконуючи при ньому обов’язки секретаря. Під враженням від побаченого П. Халебський написав захопливі рядки: «Блаженні очі наші за те, що вони бачили, блаженні вуха наші за те, що вони чули, блаженні серця наші за пережиті нами радість і захват у країні козаків!»
Фахівці називають українську частину подорожніх реляцій Павла Халебського найдокладнішим і найприхильнішим свідченням чужинців про Україну середини XVII століття. На сторінці ви можете завантажити книгу Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник належить до жанру Україна. Електронна книга автора Павло Халебський повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Проект "Україна". Україна — земля козаків. Подорожній щоденник - Павло Халебський
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Олена
Олена
9 вересня 2024 11:33
Книга "Проект 'Україна'. Україна — земля козаків" Павла Халебського - це захоплююча подорож у минуле, яка відображає багатогранність української культури та історії. Автор майстерно поєднує особисті спостереження з глибокими дослідженнями, що робить твір не лише пізнавальним, а й емоційно насиченим. Рекомендую всім, хто прагне зрозуміти суть України та її козацької спадщини.
Правовласникам