Книги » Новинки » Журавлиний крик. Том 12
Журавлиний крик. Том 12
Fb2

Книга Журавлиний крик. Том 12 Роман Іваничук скачать fb2

Назва: Електронна книга Журавлиний крик. Том 12
ISBN: 978-966-03-8255-8
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 445
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Журавлиний крик. Том 12 fb2

Короткий зміст книги Журавлиний крик. Том 12 - Роман Іваничук

Роман Іваничук (1929—2016) — відомий український письменник, лауреат премії ім. А. Головка, Національної премії України ім. Т. Шевченка. У його творчому доробку близько двадцяти історичних романів, якими письменник заповнює білі плями в нашій історії. Він не обмежується лише зображенням тих чи інших подій минулого, а накреслює багато проблем, які хвилюють наших сучасників.
Роман «Журавлиний крик» присвячений подіям, що відбувалися у переломні часи української історії. Це й остаточна ліквідація гетьманства, знищення Запорізької Січі й ув’язнення її останнього кошового отамана Петра Калнишевського у 86-річному віці (!) на 25 років у Соловецькому монастирі, спроба гайдамаків під проводом Івана Гонти і Максима Залізняка відродити втрачену українську державність, утвердження Катерини ІІ на престолі Московської імперії, розгром повстання Пугачова... На цьому історичному тлі діє головний герой роману — філософ Павло Любимський, чий життєвий шлях символічно перетинається з Григорієм Сковородою, останнім гетьманом Кирилом Розумовським, письменниками Василем Капністом, Іваном Котляревським та Миколою Карамзіним... На сторінці ви можете завантажити книгу Журавлиний крик. Том 12 в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Журавлиний крик. Том 12 належить до жанру Історична проза. Електронна книга автора Роман Іваничук повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Журавлиний крик. Том 12 - Роман Іваничук
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Зоряна
Зоряна
11 вересня 2024 11:55
"Журавлиний крик. Том 12" Романа Іваничука вражає глибиною емоцій та майстерністю оповіді. Автор вдало поєднує історичні факти й художній вимисел, створюючи атмосферу, яка занурює читача в епоху. Ця книга залишає по собі відчуття сили духу та незламності людської волі.
Правовласникам