Книги » Новинки » Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели
Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели
Fb2

Книга Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели Володимир Гнатюк скачать fb2

Назва: Електронна книга Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели
ISBN: 978-966-03-8184-1
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели fb2

Короткий зміст книги Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели - Володимир Гнатюк

Володимир Гнатюк (1871—1926) — видатний фольклорист, етнограф, мовознавець, літературознавець, історик, журналіст, редактор, книговидавець, перекладач, член-кореспондент Петербурзької АН (1902), академік АН України (1924), член Чеського наукового товариства (1905), Празької та Віденської Академії наук. Про його справді титанічну наукову роботу свідчать близько 300 праць — монографій, статей, рецензій тощо.ъ
В. Гнатюк був першим, хто вивів українську фольклористику на широкий шлях європейської науки. І. Франко назвав його «феноменально щасливим збирачем усякого етнографічного матеріалу, якому з наших давніших збирачів, мабуть, не дорівняв ні один».
До видання увійшли оповідання, зібрані Володимиром Гнатюком і присвячені знадобам до галицько-руської демонології, з яких можна дізнатися про те, чим можна відстрашити чорта, про нечисте місце, як дістати домовика, про вовкулак і відьом, ворожбитів і знахарів, про нечисті гроші й закопані скарби та ін. На сторінці ви можете завантажити книгу Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели належить до жанру Фольклор. Електронна книга автора Володимир Гнатюк повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели - Володимир Гнатюк
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ірина
Ірина
12 вересня 2024 00:00
Книга "Етнографічні матеріали з Угорської Руси. Легенди і новели" Володимира Гнатюка є цінним джерелом для дослідження фольклору та культурної спадщини цього регіону. Автор майстерно передає колоритні легенди та новели, що дозволяє читачеві зануритися в багатий світ угорсько-русинських традицій. Це видання стане цікавим як для науковців, так і для всіх, хто цікавиться етнографією та культурною історією.
Правовласникам