Книги » Новинки » Антологія української містичної прози
Антологія української містичної прози
Fb2

Книга Антологія української містичної прози скачать fb2

Назва: Електронна книга Антологія української містичної прози
ISBN: 978-966-03-8110-0
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Антологія української містичної прози fb2

Короткий зміст книги Антологія української містичної прози -

Готична, або романтична, фантастика в Україні виникла на основі давньої української літератури і народної міфології. Романтики захоплювалися казками й містикою, і згодом міфічні істоти заполонили українську поезію і прозу. Українська народна демонологія набула такої популярності, що захопила не тільки українських, а й російських та польських письменників. Але ані в Росії, ані в Польщі не існувало такого багатства міфологічних образів і сюжетів. Класична фантастична проза в кожній європейській літературі виглядає по-різному. Особливістю ж слов’янських літератур є те, що надприродне зображається з великою дозою гумору і тяжіє до фольклорного тлумачення фантастичних подій та образів.
У цій книжці українську містичну прозу представляють письменники, які творили на початку ХХ сторіччя, у міжвоєнний період та в діаспорі. Сюди увійшли твори Івана Франка, Стефана Грабин-ського, Надії Кибальчич, Гната Хоткевича, Наталени Королеви та багатьох інших. На сторінці ви можете завантажити книгу Антологія української містичної прози в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Антологія української містичної прози належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Антологія української містичної прози -
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Кирило
Кирило
12 вересня 2024 00:55
Антологія української містичної прози вражає глибиною та різноманіттям творів, що занурюють читача у світ невидимого та таємничого. Кожна історія пронизує атмосферою загадок і містичних переживань, відображаючи унікальність української культури. Це видання стане справжнім відкриттям для тих, хто цінує літературу, що викликає роздуми та емоції.
Правовласникам