Книги » Новинки » Соловецький етап. Антологія
Соловецький етап. Антологія
Fb2

Книга Соловецький етап. Антологія скачать fb2

Назва: Електронна книга Соловецький етап. Антологія
ISBN: 978-966-03-8102-5
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Соловецький етап. Антологія fb2

Короткий зміст книги Соловецький етап. Антологія -

Горезвісна Соловецька каторга прийняла до себе майже всіх представників народів СРСР і навіть Європи й Америки. Можна вважати, що совєтська табірна система почалася, коли 13 жовтня 1923 року було створено Соловецький табір особливого призначення з двома пересильно-розподільчими пунктами у Архангельську та Кемі. Каторга проіснувала до 2 листопада 1939 р.
«Соловецькі табори — країна мук і відчаю. Переважну більшість з тих, хто туди потрапляв, чекала загибель. У запліснявілих мурах монастиря, де колись ченці кадили фіміам покори Всевишньому, тепер фабрикували романтичну брехню про любов-ненависть і царство Боже на землі», — писав письменник І. Гришин-Грищук, який пережив сибірські табори.
Ця антологія присвячується тому останньому етапу 1937-го року з Соловків до урочища Сандармох у Карелії, де було вистріляно цвіт української інтелігенції, а серед них кілька десятків науковців та біля трьох десятків письменників — Валер’яна Підмогильного, Миколу Зерова, Павла Филиповича, Мирослава Ірчана, Валер’яна і Клима Поліщуків, Олексу Слісаренка, Григорія Епіка, Юліана Шпола, Василя Штангея, Марка Вороного, Михайла Лозин­ського, Леся Курбаса та багатьох інших... Протягом п’яти днів — 27 жовтня і 1—4 листопада — було убито 1111 в’язнів.
Минуло 80 років від цієї дати... На сторінці ви можете завантажити книгу Соловецький етап. Антологія в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Соловецький етап. Антологія належить до жанру Поезія. Електронна книга автора повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Соловецький етап. Антологія -
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Євгенія
Євгенія
12 вересня 2024 01:00
Книга "Соловецький етап. Антологія" вражає глибиною та емоційною силою своїх текстів, які відкривають перед читачем страшні сторінки історії. Ця антологія не лише документує переживання людей, що пройшли через жахи Соловецьких таборів, а й заохочує до роздумів про людяність і пам’ять. Читання цієї книги — це необхідний крок до усвідомлення минулого та його наслідків для сучасності.
Правовласникам