Книги » Новинки » Потоп. Том 1
Потоп. Том 1
Fb2

Книга Потоп. Том 1 Генрік Сенкевич скачать fb2

Назва: Електронна книга Потоп. Том 1
ISBN: 978-966-03-8104-9
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Потоп. Том 1 fb2

Короткий зміст книги Потоп. Том 1 - Генрік Сенкевич

«Потоп» — історичний роман-епопея польського письменника Генрика Сенкевича (1846—1905), лауреата Нобелівської премії з літератури (1905). Це друга частина історичної трилогії, куди також входять романи «Вогнем і мечем» та «Пан Володийовський». Сюжет «Потопу», заснований на історичних подіях, пов’язаний з так званим Швед­ським потопом, коли до Речі Посполитої вторглися шведи (1655—1660).
Час дії роману триває з 1654 по 1657 рік. На тлі широкої панорами життя Речі Посполитої середини XVII століття автор детально описує хід війни, на першому етапі якої, в результаті численних зрад поль­ських магнатів, шведи практично без зусиль захоплюють країну. Велику увагу в «Потопі» приділено героїчній обороні Ясногорського монастиря, де зберігається особливо шанована в Польщі Ченстохов­ська ікона Божої Матері, і взагалі тій ролі, яку ця оборона зіграла в підйомі національного духу. Цей опір привів, зрештою, до відро­дження Речі Посполитої і повного вигнання загарбників.
У цих драматичних історичних подіях бере безпосередню участь молодий полковник Анджей Кміциц, який на початку шведського «потопу» прилучився до прошведських сил, проте потім перейшов на сторону патріотів і численними військовими подвигами спокутував провину. Багато в чому цим він міг завдячити своїй нареченій Оленьці Білевич... На сторінці ви можете завантажити книгу Потоп. Том 1 в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Потоп. Том 1 належить до жанру Історична проза. Електронна книга автора Генрік Сенкевич повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Потоп. Том 1 - Генрік Сенкевич
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Людмила
Людмила
12 вересня 2024 04:00
"Потоп" Генріка Сенкевича - це епічний роман, що вражає масштабом і глибиною описуваних подій. Автор майстерно поєднує історичні факти з захоплюючою сюжетною лінією, яка тримає в напрузі до останньої сторінки. Читання цієї книги стало справжньою подорожжю в часі, що занурює у буремні часи польської історії.
Правовласникам