Книги » Новинки » Євген Гребінка. Байки
Євген Гребінка. Байки
Fb2

Книга Євген Гребінка. Байки Євген Гребінка скачать fb2

Назва: Електронна книга Євген Гребінка. Байки
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Євген Гребінка. Байки fb2

Короткий зміст книги Євген Гребінка. Байки - Євген Гребінка

Євген Гребінка — яскравий представник українського романтизму, письменник-новатор, який створив невмирущі образи, розбудував жанрову систему української літератури, збагатив її новими темами. Його літературна діяльність вирізняється в епічних жанрах історичністю, ідеалізуванням минулого й національними мотивами, в ліричних — нахилом до форм пісенної творчості. У своїй поезії та прозовій спадщині Гребінка подав портрет своєї епохи, виявивши при цьому глибоку мистецьку індивідуальність, яка, ідучи услід за покликом віку, зосталася, проте, вірною високим моральним цінностям.
До книги ввійшли найкращі байки, які відтворюють народну мораль, народні погляди на життя, на правду і кривду. Поет засуджує несправедливість класового суспільства, висміює здирство, хабарництво царських чиновників, виступає проти свавілля панів-кріпосників, викриває несправедливість царського суду. Типова з цього погляду відома байка «Ведмежий суд». Лисичка звинувачує вола у тому, що він на панській винниці пив, як мошенник, брагу, їв сіно, і овес, і сіль. На сторінці ви можете завантажити книгу Євген Гребінка. Байки в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Євген Гребінка. Байки належить до жанру Поезія. Електронна книга автора Євген Гребінка повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Євген Гребінка. Байки - Євген Гребінка
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Андрій
Андрій
12 вересня 2024 17:55
Книга "Байки" Євгена Гребінки є справжнім скарбом української літератури, поєднуючи в собі дотепний гумор та повчальні життєві уроки. Його байки майстерно ілюструють вади суспільства і характерів, створюючи яскраві образи, які запам'ятовуються. Читання цієї збірки залишає позитивні емоції та спонукає до роздумів.
Правовласникам