Книги » Новинки » Дорога
Дорога
Fb2

Книга Дорога Василь Стефаник скачать fb2

Назва: Електронна книга Дорога
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2017
Формат: Електронна

Скачать Дорога fb2

Короткий зміст книги Дорога - Василь Стефаник

Творча спадщина Василя Стефаника має велике пізнавальне, ідейно-естетичне й історико-літературне значення. Він був новатором у літературі, творцем і неперевершеним майстром дуже стислої, драматичної за змістом і глибоко ліричної за звучанням соціально-психологічної новели.
Стефаник започаткував в українській літературі експресіонізм, цей стиль передбачає зображення внутрішнього через зовнішнє, зацікавлення глибинними психологічними процесами. Черпаючи тематичний матеріал з добре знаного йому села, Стефаник не бачив суті своєї творчості в описах селянського побуту чи порушенні соціальних питань. Для нього головним в показі «мужицької розпуки» були не побутові й не політичні, а універсальні аспекти людського життя.
«Дорога» — третя збірка новел В. Стефаника, що вийшла друком в лютому 1901 року та становила новий крок у розвитку його провідних ідейно-художніх принципів. У збірці переважають новели безсюжетні, лірично-емоційного плану («Давнина», «Вістуни», «Май», «Сон», «Озимина», «Злодій», «Палій», «Кленові листки», «Похорон»). На сторінці ви можете завантажити книгу Дорога в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Дорога належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Василь Стефаник повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Дорога - Василь Стефаник
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Світлана
Світлана
13 вересня 2024 11:00
Книга "Дорога" Василя Стефаника вражає глибиною емоцій та майстерністю зображення людських переживань на фоні важких соціальних реалій. Автор майстерно передає атмосферу часу, в якому живуть його персонажі, змушуючи читача співпереживати та замислюватись над складними питаннями життя. Це твір, який залишає по собі сильний слід і спонукає до роздумів.
Правовласникам