Книги » Новинки » Козацька міфологія України. Творці та епігони
Козацька міфологія України. Творці та епігони
Fb2

Книга Козацька міфологія України. Творці та епігони Петро Кралюк скачать fb2

Назва: Електронна книга Козацька міфологія України. Творці та епігони
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Рік видання: 2016
Формат: Електронна

Скачать Козацька міфологія України. Творці та епігони fb2

Короткий зміст книги Козацька міфологія України. Творці та епігони - Петро Кралюк

Петро Кралюк (нар. 1958 р.) - доктор філософських наук, професор, перший проректор Національного університету "Острозька академія". Є автором численних робіт з історії культури України, зокрема її філософської думки. Створив власну концепцію історії філософії України, яка різниться від загальноприйнятої. Відомий також своєю історичною публіцистикою на шпальтах газет "День", "Дзеркало тижня" та сайті радіо "Свобода". Його перу належить низка романів і повістей ("Шестиднев", "Лицар і смерть", "Діоптра", "Віднайдення раю"), де він подає дещо незвичний погляд на роль елітарних верств та козацтва в історії України.
У книзі "Козацька міфологія України: творці та епігони" розглянуто феномен українського козацтва, його еволюцію, показано, як формувалися міфічні уявлення про козаків, починаючи з кінця XVI століття й завершуючи днем сьогоднішнім. Значну увагу приділено козацькій міфології часів Гетьманщини. Також показано, як "козацька ідея" інтерпретувалася в різних національних проектах ХІХ століття (російському, польському й українському), яких вона зазнала модифікацій у столітті ХХ. Видання розраховане передусім на тих, хто цікавиться українським козацтвом, його історією та культурою. На сторінці ви можете завантажити книгу Козацька міфологія України. Творці та епігони в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Козацька міфологія України. Творці та епігони належить до жанру Україна. Електронна книга автора Петро Кралюк повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Козацька міфологія України. Творці та епігони - Петро Кралюк
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Дарина
Дарина
13 вересня 2024 23:44
Книга "Козацька міфологія України. Творці та епігони" Петра Кралюка вражає глибоким аналізом козацької культури та її міфологічних аспектів. Автор майстерно поєднує історичні факти з народними уявленнями, створюючи багатогранну картину козацького світу. Це видання стане цінним ресурсом для всіх, хто цікавиться українською культурою та історією.
Правовласникам