Книги » Новинки » Облога Белза
Облога Белза
Fb2

Книга Облога Белза Костянтин Когтянц скачать fb2

Назва: Електронна книга Облога Белза
ISBN: 978-617-7418-14-5
Мова: Українська
Видавництво: Брайт Букс
Рік видання: 2017
Формат: Електронна

Скачать Облога Белза fb2

Короткий зміст книги Облога Белза - Костянтин Когтянц

Роман про подію 1352 року, що в будь-який іншій країні була б занесена у шкільні підручники, - об'єднане польсько-угорське військо, підсилене загонами з Франції та Італії, зазнало нищівної поразки під містом Белз (нині Львівська область). При тому, що гарнізон Белза нараховував п'ятсот чоловік, із яких більшість були ополченцями - міщанами та селянами з навколишніх сіл. Ця перемога зіграла вирішальну роль у тому, що український народ не щез із лиця землі.
Навіть історики-професіонали мало що знають про війну за незалежність, яку вела Га­лицько-Волинська держава у 1340-1384 роках проти цілої коаліції: Угорщини (яка була вп'ятеро більша за сучасну), Польського королівства, князівств Мазовїі та Сілезії.
І це не дивно, наші літописи не збереглися, тільки деякі договори. Небагато джерел і в на­ших ворогів, і в нейтральних держав. Автор, спираючись, головним чином, на італійські й угорські джерела, спробував створити реконструкцію однієї з кульмінаційних подій цієї вій­ни - облоги Белза. На сторінці ви можете завантажити книгу Облога Белза в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Облога Белза належить до жанру Історична проза. Електронна книга автора Костянтин Когтянц повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Облога Белза - Костянтин Когтянц
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Дмитро
Дмитро
14 вересня 2024 02:33
"Облога Белза" Костянтина Когтяця вражає своєю насиченою атмосферою та глибоким психологізмом персонажів. Автор майстерно поєднує історичні події з емоційними переживаннями героїв, створюючи захоплюючий та напружений сюжет. Це роман, який змушує замислитися про цінність свободи і силу людського духу.
Правовласникам