Книги » Новинки » Аглая. Вальдшнепи
Аглая. Вальдшнепи
Fb2

Книга Аглая. Вальдшнепи Микола Хвильовий, Артем Сокіл скачать fb2

Назва: Електронна книга Аглая. Вальдшнепи
ISBN: 978-966-2164-08-4
Мова: Українська
Видавництво: Смолоскип
Рік видання: 2010
Формат: Електронна

Скачать Аглая. Вальдшнепи fb2

Короткий зміст книги Аглая. Вальдшнепи - Микола Хвильовий, Артем Сокіл

Хто важиться перебирати слово у класиків? Чи варто розпо чинати діалог і творити продовження відомих творів? Видавниц тво «Смолоскип» робить цей сміливий крок. Пропонована увазі читачів повість Артема Сокола «Аглая» є спробою продовження роману Миколи Хвильового «Вальдшнепи».
У «Вальдшнепах» М. Хвильового знайомимося з ідеєю націо нального відродження України, що вирувала в 20-х рр. XX ст. Перед нами постають молоді люди, розчаровані в комуністичній партії й недавній революції, котрі прагнуть іншої країни з новими ідеалами. Чи вдалося їм досягнути поставленої мети, невідомо, бо друга частина роману так ніколи й не дійшла до читачів.
Натомість маємо версію, запропоновану А. Соколом в «Аглаї». Це перша спроба не освоєного ще в українській літературі жанру: повість-продовження, повість-полеміка; напівзатертий часом палімпсест, крізь рядки якого проступають слова незавершеного роману. Із неї дізнаємося, як склалися долі не лише Аґлаї, Дмитра Карамазова, професора Вовчика й тьоті Клави з «Вальдшнепів», а й їхніх нащадків: Аглаї, Миті, Валіка, що є головними героями нового твору, дія якого відбувається у Харкові 60-х рр. XX ст.
«Вальдшнепи» — книжка, яка уже давно зайняла гідне місце на полиці української класики. «Аглая» — безпрецедентне явище української літератури, що, сподіваємося, започаткує гарну традицію. На сторінці ви можете завантажити книгу Аглая. Вальдшнепи в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Аглая. Вальдшнепи належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Микола Хвильовий, Артем Сокіл повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Аглая. Вальдшнепи - Микола Хвильовий, Артем Сокіл
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ганна
Ганна
14 вересня 2024 07:22
Книга "Аглая. Вальдшнепи" є вражаючим поєднанням емоційної глибини та естетичної краси, що демонструє майстерність Миколи Хвильового та Артема Сокола. Їхнє оповідання про пошуки ідентичності та сенсу життя спонукає до роздумів і залишає незабутнє враження. Читач поринає у світ, де реальність переплітається з філософськими роздумами, а кожна сторінка наповнена символізмом і метафорами.
Правовласникам