Книги » Новинки » Українські поезії
Українські поезії
Fb2

Книга Українські поезії Петро Гулак-Артемовський скачать fb2

Назва: Електронна книга Українські поезії
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2017
Формат: Електронна

Скачать Українські поезії fb2

Короткий зміст книги Українські поезії - Петро Гулак-Артемовський

Гулак-Артемовський заклав основи нової байки, дав перші зразки романтичної балади, збагатив літературну мову, показав приклад майстерного віршування. Активну літературну діяльність він розпочав після переїзду 1817 р. до Харкова, коли в журналі «Украинский вестник» були надруковані його переклади російською мовою з Ж.-Ж. Руссо, Дж. Мільтона, Ж. Расіна. Популярність поет здобув після опублікування 1818 р. у цьому самому журналі відомої байки «Пан та Собака».
Байка «Пан та собака» — найгостріший твір української літератури 19 століття. Ідейний зміст співзвучний тогочасним прагненням проти кріпацтва, проти ставлення до кріпака як до робочої худоби. В основі байки — соціальний конфлікт між Паном і кріпаком (в алегоричному образі собаки Рябка). На сторінці ви можете завантажити книгу Українські поезії в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Українські поезії належить до жанру Поезія. Електронна книга автора Петро Гулак-Артемовський повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Українські поезії - Петро Гулак-Артемовський
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Дарина
Дарина
15 вересня 2024 09:22
Книга "Українські поезії" Петра Гулака-Артемовського вражає своєю глибиною та емоційністю. Поет майстерно передає красу української природи та багатство національного духу, що робить його твори вічно актуальними. Читання цих віршів залишає після себе відчуття гордості за рідну культуру та бажання досліджувати її далі.
Правовласникам