Книги » Новинки » Облога. Повісті. Оповідання
Облога. Повісті. Оповідання
Fb2

Книга Облога. Повісті. Оповідання скачать fb2

Назва: Облога. Повісті. Оповідання Григір Тютюнник
ISBN: 9786178178307
Мова: Українська
Кількість сторінок: 360
Рік видання: 2024
Формат: Електронна книга

Скачать Облога. Повісті. Оповідання fb2

Короткий зміст книги Облога. Повісті. Оповідання - Григір Тютюнник

«І на мить не хотів би повернутися у своє дитинство» - часто казав Григір Тютюнник про своє життя. Однак повертався туди знову й знову, складаючи у своїх творах пазл з (авто)біографій маленьких персонажів, на долю яких випали тяжкі випробування: війна, радянський тоталітаризм, злидні, насильство...


Повісті, новели й оповідання Григора Тютюнника зосереджені на розкритті внутрішнього світу людини - дитини, юнака, молодої жінки - з усіма переживаннями й трагічними фаталістичними нотками. Цей світ такий крихкий і вразливий на тлі невблаганно жорстокого виру воєнного та післявоєнного життя, а біль, який несуть у своїх серцях юні персонажі, залишається з читачем надовго.


Про серію «Неканонічний канон»


Міркуючи про канон української літератури, в пам’яті спливають лише кілька прізвищ зі шкільної програми - Шевченко, Франко, Нечуй-Левицький. Хоча насправді цей перелік значно більший та різноманітніший.


Перед вами серія «Неканонічний канон», за допомогою якої ми хочемо поговорити про всіх тих, кого ми не знали, чиї тексти ми читали, не розуміючи контексту тогочасної реальності. Перед вами серія, покликана перевідкрити знайомих незнайомців. У ній ви знайдете цілий спектр українських авторів та їхніх творів - від Підмогильного і Багряного до Хвильового та Йогансена, від вишуканого інтелектуального роману до динамічного пригодницького, від новаторської урбаністичної прози до психологічних текстів.


Кожен текст супроводжується ключами для прочитання від українських літературознавців. Вони розкажуть, на що варто звернути увагу, і допоможуть подивитися на тексти українських класиків по-новому.

На сторінці ви можете завантажити книгу Облога. Повісті. Оповідання в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Облога. Повісті. Оповідання належить до жанру Художня література та супутня інформація, Художня література: жанрова та епістолярна. Електронна книга автора Григір Тютюнник повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Облога. Повісті. Оповідання - Григір Тютюнник
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам