Книги » Новинки » КРАХ «АТЛАСА»
КРАХ «АТЛАСА»
Fb2

Книга КРАХ «АТЛАСА» скачать fb2

Назва: КРАХ «АТЛАСА» Жаніна МІРЧЕВСЬКА
ISBN: 9786175530528
Мова: Українська
Оригінальна назва: GRUMOVA nagrada za najboljše besedilo
Кількість сторінок: 56
Рік видання: 2024
Формат: Електронна книга

Скачать КРАХ «АТЛАСА» fb2

Короткий зміст книги КРАХ «АТЛАСА» - Жаніна МІРЧЕВСЬКА

Драма-парабола «Крах “Атласа”» - крах ілюзії про те, що можна безкарно втрутитися в певний порядок, святкувати тріумф, не сплативши ціну за перемогу. Чотири китобої, чиї імена відсилають до популярної культури - Роко Чорне Око, Кривава Середа, Лука Ліхтар, Нікі Тайфун, - працюють на китобійному судні неподалік Бермудських островів. Гарпун, що вбиває кита, запускає серію непередбачуваних подій, які зрештою призводять до катастрофи. Під час шторму корабель пошкоджено, і моряки поступово втрачають те, що їх поєднувало.


За словами авторки, центральним мотивом драми є близькість до межі та Ніщо, і текст насправді працює не з історією, адже життя вже позаду. Всі персонажі, які опинились на розтрощеному кораблі, фрагментарно розповідають про те, ким вони були, що з ними сталося, що визначило їхнє життя, і цю драматичну ситуацію можна декодувати і прикласти до всієї цивілізації, яка теж перебуває у переломному моменті. (Umetnost v času materializma: Žanina Mirčevska o predstavi Art Export).


У 2009 році Жаніна Мірчевська за «Крах “Атласа”» отримала нагороду імені Славка Ґрума - словенську премію за найкращий драматичний твір.

На сторінці ви можете завантажити книгу КРАХ «АТЛАСА» в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання КРАХ «АТЛАСА» належить до жанру Біографія, література та літературознавство, П'єси, сценарії. Електронна книга автора Жаніна МІРЧЕВСЬКА повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу КРАХ «АТЛАСА» - Жаніна МІРЧЕВСЬКА
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам