Книги » Новинки » Знаходжу знов себе: Вибрані вірші
Знаходжу знов себе: Вибрані вірші
Fb2

Книга Знаходжу знов себе: Вибрані вірші скачать fb2

Назва: Знаходжу знов себе: Вибрані вірші Мечислав Яструн
ISBN: 9786176928249
Мова: Українська
Оригінальна назва: Odnaleźć się na nowo
Кількість сторінок: 168
Рік видання: 2023
Формат: Електронна книга

Скачать Знаходжу знов себе: Вибрані вірші fb2

Короткий зміст книги Знаходжу знов себе: Вибрані вірші - Мечислав Яструн

Мечислав Яструн - видатний польський поет і перекладач. Народився на Тернопільщині, у селі Королівка біля Борщова, а майже все життя прожив у Польщі. Він став прикладом активного перекладача, чия обізнаність у світовій літературі відкрила польському читачеві багатьох майстрів слова. У стодвадцяту річницю від дня народження Мечислава Яструна ми даруємо українцям вибрані вірші поета в перекладі українською мовою.




*




Батько був із епохи, коли поезія володіла римою та ритмом, але в кінці життя писав білі вірші, без рим. Хтозна, може, найкраще, з належним чуттям і жорстко, він сам себе зобразив у щоденнику, у записі від 24 серпня 1957 року: «Я йшов стежкою, по обидва її боки - яблуні, вкриті плодами, майже райські в багатстві барв і шелестів. Я йшов: двозначна істота, повна пекельних суперечностей, янгол і потвора в одній особі». - Томаш Яструн

На сторінці ви можете завантажити книгу Знаходжу знов себе: Вибрані вірші в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Знаходжу знов себе: Вибрані вірші належить до жанру Біографія, література та літературознавство, Поезія. Електронна книга автора Мечислав Яструн повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Знаходжу знов себе: Вибрані вірші - Мечислав Яструн
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам