Книги » Новинки » Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні
Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні
Fb2

Книга Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні скачать fb2

Назва: Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні Олександра Гайдай
ISBN: 9786176841982
Мова: Українська
Кількість сторінок: 280
Рік видання: 2017
Формат: Електронна книга

Скачать Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні fb2

Короткий зміст книги Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні - Олександра Гайдай

Книжку присвячено долі радянської символічної спадщини після розпаду СРСР. На прикладі Центральної України Олександра Гайдай показує, як співіснували і конкурували різні погляди на радянську історію; як проявлялася на місцях мінлива історична політика; як давали собі раду з радянським минулим країни Центрально-Східної Європи; як помирали пам’ятники Леніну — «живішому за всіх живих».


Дослідження, покладене в основу цієї книги, розпочалося 2012 року із зацікавлення об’єктами радянської меморіальної спадщини в Україні. Під час роботи увагу привернула не так кількість пам’ятників Леніну (хоча сам по собі факт, що вони незмінно стояли в кожному з великих населених пунктів центральних областей, вражає), як ставлення до них населення та представників органів влади. Найпоширенішою реакцією мешканців була байдужість до пам’ятника, а його конфліктне значення поруч з офіційними державними спорудами, церквами, пам’ятниками національним героям залишалося непоміченим. Це підштовхнуло до осмислення образу радянського минулого в суспільній свідомості, спадщини та особливостей колективної пам’яті, зокрема в регіональному розрізі. Тому об’єктом цього дослідження стали не так пам’ятники Леніну, як українське суспільство після розпаду СРСР.

На сторінці ви можете завантажити книгу Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні належить до жанру Суспільство та соціальні науки, Політика та уряд, Регіональні, державні та інші органи місцевого самоврядування, Політика регіональних, державних та інших видів місцевого самоврядування. Електронна книга автора Олександра Гайдай повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Кам’яний гість. Ленін у Центральній Україні - Олександра Гайдай
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам