Книги » Новинки » Леся Українка. Книги Сивілли
Леся Українка. Книги Сивілли
Fb2

Книга Леся Українка. Книги Сивілли скачать fb2

Назва: Леся Українка. Книги Сивілли Тамара Гундорова
ISBN: 9786171701618
Мова: Українська
Кількість сторінок: 304
Рік видання: 2023
Формат: Електронна книга

Скачать Леся Українка. Книги Сивілли fb2

Короткий зміст книги Леся Українка. Книги Сивілли - Тамара Гундорова

Ця книжка — спроба переосмислити біографію Лесі Українки, у якій пе­реплелися хвороба і творчість, Україна і «чужина», політика й література, класика і сучасність, любов і смерть.


Хвороба і письмо. Народження творчості з травми, пережитої біля ліжка смертельно хворого Мержинського. Духовна й інтелектуальна близькість до Драгоманова. Стосунки з Кобилянською як метафора жіночої культури. Фатум мистецького божевілля, який пізнала в моменти творчого підне­сення. Подорожі Європою і санаторійний туризм. Статус «інакшості» як визнання «нової жінки» й «чужинки» на батьківщині. «Своє» крізь призму історичної та культурної екзотики. Усе це дало Ларисі Косач-Квітці змогу йти власним шляхом і стати пророчицею народжуваного ХХ століття.


В останній рік життя Леся Українка зізнавалася матері: «…історію Мавки може тілько жінка написати». Але правда в тому, що всі її твори могла написати лише жінка, яка жила і творила mit Todesverachtung, тобто зневажаючи смерть.

На сторінці ви можете завантажити книгу Леся Українка. Книги Сивілли в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Леся Українка. Книги Сивілли належить до жанру Біографія, література та літературознавство, Біографії та нехудожня література, Біографії загалом. Електронна книга автора Тамара Гундорова повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Леся Українка. Книги Сивілли - Тамара Гундорова
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Хочете бути першим?
Правовласникам