Книги » Новинки » Тіто. Вічний партизан. Біографія
Тіто. Вічний партизан. Біографія
Fb2

Книга Тіто. Вічний партизан. Біографія Марі-Яніна Каліч скачать fb2

Назва: Електронна книга Тіто. Вічний партизан. Біографія
ISBN: 978-617-7654-89-5
Мова: Українська
Видавництво: Видавництво Анетти Антоненко
Кількість сторінок: 360
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать Тіто. Вічний партизан. Біографія fb2

Короткий зміст книги Тіто. Вічний партизан. Біографія - Марі-Яніна Каліч

Йосип Броз Тіто був «вічним партизаном» – типовим створінням епохи крайнощів, епохи, яку він не тільки пережив, а й власноруч сформував і вистраждав. За своє життя він був визнаним у всьому світі державним діячем. На сьогодні ж багато хто вважає його жорстоким диктатором. То ким же він був насправді? Марі-Яніна Каліч надає чудову нагоду за міфами та легендами краще роздивитися цю історичну постать, оповідаючи авантюрну історію життя на тлі злету і падіння, яких зазнала Югославія.
Тіто – політик власного штибу. Він був провидцем і прагматиком, стратегом і практиком, тим, хто, завдячуючи неймовірним талантам і за цілком особливих історичних обставин, зробив запаморочливу кар’єру. За часів Другої світової війни він разом зі своїми партизанами власними силами звільнив Югославію від німецької окупації.
Це була саме та роль, яка дала йому змогу виявити всі свої здіб­ності й утвердила його багаторічне панування в країні. Бо цілком імовірно, що без цього «вічного партизана» Югославія зазнала б розколу одразу після Другої світової війни. Упродовж 35 років він залишався незмінним модератором більш-менш успішного співіснування різних народів цієї строкатої держави.
На жаль, Югославія не спромоглася пережити Тіто надто надовго, а далі – спалах такого нечуваного насильства, якого повоєнна Європа не зазнавала аж до війни росії проти України. Відтоді на справі всього життя Тіто лежить тінь гіркої поразки.
Для широкого кола читачів. На сторінці ви можете завантажити книгу Тіто. Вічний партизан. Біографія в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Тіто. Вічний партизан. Біографія належить до жанру Політичні фігури. Електронна книга автора Марі-Яніна Каліч повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Тіто. Вічний партизан. Біографія - Марі-Яніна Каліч
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Жанна
Жанна
12 серпня 2024 16:00
Книга "Тіто. Вічний партизан" Марі-Яніни Каліч вражає глибоким аналізом постаті Йосипа Броз Тіто, його ролі в історії Югославії та боротьбі за незалежність. Авторка майстерно поєднує документальні факти з живими свідченнями, що робить біографію не лише інформативною, але й емоційно насиченою. Це читання, яке змушує задуматися про складність політичних і соціальних змін у XX столітті.
Правовласникам