Книги » Новинки » Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі
Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі
Fb2

Книга Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі Оксана Пухонська скачать fb2

Назва: Електронна книга Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі
ISBN: 9786177411894
Мова: Українська
Видавництво: Дискурсус
Кількість сторінок: 288
Рік видання: 2022
Формат: Електронна

Скачать Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі fb2

Короткий зміст книги Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі - Оксана Пухонська

Чи може травма залишитися в минулому разом із завершенням війни? Чи може вона не впливати на поведінку, свідомість, культуру суспільства поза межами фронту? Відповіді на ці та багато інших запитань знайде для себе читач цієї книги. Це не лише дослідження літературної рецепції воєн, які лихоманять посткомуністичну Європу. Це спроба відчитати мілітарну мову, яку так активно опановують сучасні українські та зарубіжні письменники.
«Поза межами бою» є водночас свідченням культури рани, яка, сформувавшись на балканських та українських полях боїв, проникла в значно ширші простори західних культурних дискурсів. Ідеться про нові голоси молодих авторів, що в цих війнах наполегливо шукають власну самість, формують національну свідомість і ретельно аналізують важливі, але свого часу витіснені або змодифіковані історичні пам’яті своїх родин, етносів. Книга розкриває сучасну літературну візію російсько-української війни на Донбасі: з погляду її учасників, жертв, волонтерів, тих, хто на фронтових дорогах утрачає близьких. На сторінці ви можете завантажити книгу Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі належить до жанру Літературознавство і критика української літератури. Електронна книга автора Оксана Пухонська повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі - Оксана Пухонська
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Роксана
Роксана
18 серпня 2024 15:00
"Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі" Оксани Пухонської пропонує глибокий аналіз того, як війна відображається в сучасній літературі, ставлячи важливі питання про ідентичність, травму та гуманність. Авторка майстерно поєднує теорію з практикою, запрошуючи читача замислитися над впливом конфліктів на творчу свідомість. Книга стане цінним ресурсом для тих, хто прагне зрозуміти складність дискурсу війни в контексті літератури.
Правовласникам