Книги » Новинки » У злиднях Парижа і Лондона
У злиднях Парижа і Лондона
Fb2

Книга У злиднях Парижа і Лондона Джордж Орвелл скачать fb2

Назва: Електронна книга У злиднях Парижа і Лондона
ISBN: 978-966-03-9982-2
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 251
Рік видання: 2022
Формат: Електронна

Скачать У злиднях Парижа і Лондона fb2

Короткий зміст книги У злиднях Парижа і Лондона - Джордж Орвелл

Джордж Орвелл (Ерік Артур Блер) (1903 — 1950) — всесвітньо відомий англійський письменник.
Орвелл зростав у аристократичній, але бідній сім’ї, і після закінчення навчання виїхав з Англії до її східних колоній, де служив у поліції. Розчарувавшись в системі, пішов у відставку, жив у Лондоні, потім у Парижі, де заробляв миттям посуду, набирався досвіду й вражень, що пізніше наповнять його романи й есе. За його словами, він «покутував колоніальний гріх»: «Я свідомо бажав стати на місце тих, кого вільно або невільно принижував п’ять років, хотів стати жертвою і невдахою. Думка про життєвий добробут, навіть найскромніший, була мені тоді огидна».
Повість «У злиднях Парижа і Лондона» автобіографічна, автор мав на меті привернути увагу суспільства до бідності, що існує у таких заможних містах.
Повість була видана 1933 року. Це перший великий твір письменника і він тут вперше використав псевдонімом «Джордж Орвелл». На сторінці ви можете завантажити книгу У злиднях Парижа і Лондона в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання У злиднях Парижа і Лондона належить до жанру Класична проза. Електронна книга автора Джордж Орвелл повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу У злиднях Парижа і Лондона - Джордж Орвелл
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ганна
Ганна
21 серпня 2024 01:22
«У злиднях Парижа і Лондона» Джорджа Орвелла — це вражаючий і пронизливий погляд на бідність і соціальну несправедливість у двох великих містах. Автор майстерно передає атмосферу життя на межі виживання, що змушує задуматися про людську гідність і страждання. Книга залишає глибокий слід у свідомості, спонукаючи до роздумів про соціальні проблеми, які і сьогодні залишаються актуальними.
Правовласникам