Книги » Новинки » Святополк ІІ Ізяславович
Святополк ІІ Ізяславович
Fb2

Книга Святополк ІІ Ізяславович Сергій Грабар скачать fb2

Назва: Електронна книга Святополк ІІ Ізяславович
ISBN: 978-966-03-9648-7
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 320
Рік видання: 2021
Формат: Електронна

Скачать Святополк ІІ Ізяславович fb2

Короткий зміст книги Святополк ІІ Ізяславович - Сергій Грабар

Роман «Святополк ІІ Ізяславович» розповідає про події, що відбувалися на землях Русі та у столиці її Києві на­при­кінці ХІ — початку ХІІ століть. Князь Святополк, пізніше викинутий з аналів історії, і згадуваний одним-двома аб­за­ца­ми у джерелах, насправді був однією з визначних осо­бистостей у становленні нашої державності. Він був ініціа­тором проведення Першого з’їзду князів, який створив цілу систему перепон від набігів половців і зрештою припинив їх. Святополк ІІ сприяв піднесенню Печерського монастиря, появі видатних ченців: Нестора Літописця, Аліпія Іконо­писця, Агапіта лікаря та інших. При цьому князі було закла­дено підвалини Пантеону Руських Святих та збудовано Михайлівський Золотоверхий монастир.
Про ці та інші події, про постійну боротьбу за владу, про підступність і кохання, про дипломатію і торгівлю, про війну і мир, про життя Києва на помежжі двох століть в романі Сергія Грабаря «Святополк ІІ Ізяславович». На сторінці ви можете завантажити книгу Святополк ІІ Ізяславович в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Святополк ІІ Ізяславович належить до жанру Історична проза. Електронна книга автора Сергій Грабар повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Святополк ІІ Ізяславович - Сергій Грабар
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Вадим
Вадим
26 серпня 2024 19:44
Книга Сергія Грабара "Святополк II Ізяславович" є захоплюючим дослідженням історичної постаті, що вдало поєднує науковий аналіз з яскравим оповідним стилем. Автор майстерно розкриває особливості епохи, в якій жив Святополк, та його вплив на розвиток Київської Русі. Це читання буде корисним як для істориків, так і для широкого кола читачів, які цікавляться українською історією.
Правовласникам