Книги » Новинки » Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій
Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій
Fb2

Книга Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій Ерік Онобль скачать fb2

Назва: Електронна книга Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій
ISBN: 978-966-521-690-2
Мова: Українська
Видавництво: Ніка-Центр
Кількість сторінок: 248
Рік видання: 2016
Формат: Електронна

Скачать Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій fb2

Короткий зміст книги Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій - Ерік Онобль

Під обкладинкою українського видання поміщено дві розвідки історика: нарис «Комунарські революції в Україні 1919 року» та нова монографія «Революція 1917 року: сто років дискусій у Франції».
Перша – висвітлює особливий момент революційного періоду: мало не дві тисячі бідних селян у самий розпал громадянської війни намагалися встановити у своїх селах Утопію. Здавалось би, тема ледь помітна, але вона якраз лежить на перетині революції та комунізму.
Друга – простежує історію битви інтерпретацій, що точилася в країні Клемансо і Тореза. Хоча історія ця розгорталася в доволі відмінному контексті широкої свободи досліджень і видань, вона, імовірно, вторуватиме деяким запитанням українського читача. Насамперед тому, що для визрівання історичної деонтології знадобилося чимало часу. Позаду гучних фраз, які негайно викривали «комуністичну Вальпургієву ніч» чи рецидив Паризької комуни, якими були справжні цілі та завдання майже одностайного заперечення революції 1917 року у Франції?
Розглядаючи погляди, що послідовно змінювали один одного, автор приділяє особливу увагу невеликим меншинам, які боролися проти офіційних істин, трансльованих чи з Парижа, чи з Москви. І не забуваймо, що характерною ознакою «більшовизму по-французьки» була популяризація серед народних верств такого образу російської революції, який можна було ототожнити як із Жовтнем, так і захоп­ленням Бастилії.
Для широкого кола читачів. На сторінці ви можете завантажити книгу Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій належить до жанру Європа. Електронна книга автора Ерік Онобль повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій - Ерік Онобль
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Юлія
Юлія
3 вересня 2024 05:55
Книга Еріка Онобля "Революція 1917 року. Французький погляд. 100 років тлумачень і репрезентацій" пропонує глибоке занурення в різноманітні інтерпретації російської революції через французьку призму. Автор майстерно аналізує, як культурний та історичний контекст Франції вплинув на сприйняття подій 1917 року, що робить це видання важливим внеском у розуміння революційних змін. Це читання буде корисним як історикам, так і всім, хто цікавиться впливом революцій на світову політику.
Правовласникам