Книги » Новинки » Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів
Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів
Fb2

Книга Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів Емануель Ле Руа Ладюрі скачать fb2

Назва: Електронна книга Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів
ISBN: 978-966-521-494-6
Мова: Українська
Видавництво: Ніка-Центр
Оригінальна назва: Abrege d'histoire du climat du Moyen Age a nos jours
Кількість сторінок: 144
Рік видання: 2009
Формат: Електронна

Скачать Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів fb2

Короткий зміст книги Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів - Емануель Ле Руа Ладюрі

Ідея людської історії зазвичай була похідною від історії природи – усі спроби раціоналізації образу часу надихалися і відштовхувалися від природних процесів і циклів. У творі видатного історика Е. Ле Руа Ладюрі історія клімату постає перед нами, по-перше, у світлі нинішньої кризи глобального потепління і, по-друге, звичайно, як історія минулого, яке треба дослідити.
Віднині неможливо розділити світ на окремі сфери «цивілізації» та «природи». Змінилася загальна наукова парадигма, позаяк змінився всесвіт. Світ «техніки» та світ «екології» злилися в одне складне ціле. Проте сьогодні платонівський «космос» – всесвітній баланс між головними елементами світобудови – фундаментально порушений. Виклики сучасності потребують нових підходів, нових досліджень, нових кутів зору.
Ця книга – спроба долання меж – між дисциплінами, поколіннями...
Книга розрахована на істориків, культурологів, фахівців з інтелектуальної історії, географів, кліматологів, студентів-гумані­таріїв та природничників, а також всіх, хто цікавиться проблемами людської історії та довкілля. На сторінці ви можете завантажити книгу Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів належить до жанру Загальна екологія. Електронна книга автора Емануель Ле Руа Ладюрі повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів - Емануель Ле Руа Ладюрі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Світлана
Світлана
3 вересня 2024 08:11
Книга Емануеля Ле Руа Ладюрі "Коротка історія клімату. Від середньовіччя до наших днів" пропонує захопливий погляд на взаємозв'язок між кліматичними змінами та історичними подіями. Автор майстерно поєднує науку з історією, що дозволяє читачам зрозуміти, як зміни в атмосфері впливали на розвиток людських цивілізацій. Це видання стане корисним як для фахівців, так і для широкої аудиторії, що цікавиться питаннями екології та історії.
Правовласникам