Книги » Новинки » Ататюрк. Біографія мислителя
Ататюрк. Біографія мислителя
Fb2

Книга Ататюрк. Біографія мислителя М. Шюкрю Ганіоглу скачать fb2

Назва: Електронна книга Ататюрк. Біографія мислителя
ISBN: 978-617-7192-93-9
Мова: Українська
Видавництво: Видавництво Анетти Антоненко
Оригінальна назва: Hanioglu Ataturk: An Intellectual Biography
Рік видання: 2018
Формат: Електронна

Скачать Ататюрк. Біографія мислителя fb2

Короткий зміст книги Ататюрк. Біографія мислителя - М. Шюкрю Ганіоглу

Книжка відкриває походження ідей Мустафи Кемаля Ататюрка (1881–1938), на яких повстали Турецька Республіка та сучасна турецька нація. Деякі з цих ідей були зумовлені подіями дитинства та навчання, а далі військовою кар’єрою та політичною діяльністю. Інші з’явилися під впливом реформ, воєн, повстань і революцій у шестисотлітній Османській імперії, що невпинно хиріла. Значну увагу автор приділяє книжкам та журналам, європейським і турецьким, з яких Мустафа Кемаль засвоїв популярні на Заході, хоч і вельми сумнівні та утопічні теорії кінця ХІХ – початку ХХ ст., зокрема, вульгарний матеріалізм, моральний дарвінізм, позитивізм, націоналізм, расову антропологію, авторитаризм. У дослідженні також наведено галерею осіб, з якими Ататюрк ділився задумами або, навпаки, сперечався, від яких навчався, кого використовував. У підсумку Ататюрк постає не творцем оригінальних ідей, а політиком, який спромігся втілити утопічні проекти маргінальних західноєвропейських інтелектуалів свого часу.
Вдумливому українському читачеві з європейськими амбіціями ця книжка дасть унікальну можливість помислити, чому Туреччина майже через століття узятого Ататюрком курсу ще й досі стоїть на порозі західної цивілізації. На сторінці ви можете завантажити книгу Ататюрк. Біографія мислителя в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Ататюрк. Біографія мислителя належить до жанру Азія. Електронна книга автора М. Шюкрю Ганіоглу повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Ататюрк. Біографія мислителя - М. Шюкрю Ганіоглу
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Жанна
Жанна
11 вересня 2024 17:44
Книга "Ататюрк. Біографія мислителя" М. Шюкрю Ганіоглу є глибоким аналізом особистості та досягнень Мустафи Кемаля Ататюрка. Автор майстерно поєднує історичні факти з психологічними аспектами, що дозволяє читачеві зрозуміти не лише політичні реформи, але й філософські основи його ідей. Настійно рекомендую всім, хто цікавиться історією Туреччини та глобальними змінами XX століття.
Правовласникам