Книги » Новинки » Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників
Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників
Fb2

Книга Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників Олег Рарицький скачать fb2

Назва: Електронна книга Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників
ISBN: 978-617-7173-53-2
Мова: Українська
Видавництво: Смолоскип
Рік видання: 2016
Формат: Електронна

Скачать Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників fb2

Короткий зміст книги Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників - Олег Рарицький

Монографія має на меті системно-аналітичне вивчення метажанру художньо-документальної прози українського шістдесятництва як сегмента цілісного літературного процесу головно другої половини ХХ століття, але також і століття нового – аж до нашого часу. Останнє пов’язане з тим, що частина аналізованого корпусу текстів написана, видана або перевидана вже у наші дні. Пропонується авторська концепція метажанрової моделі нефікційної літератури, науково верифікована на матеріалі художньо-документальної прози українського шістдесятництва.
У дослідженні увага сфокусована на ґенезі, генологічній типології та модифікаційних тенденціях, оригінальній поетиці цього типу письменства. Наявний матеріал дає змогу аналізувати, систематизувати й узагальнити художньо-естетичні критерії та засади рецепції й інтерпретації нефікційного тексту в цілому; водночас акцентуються специфічні особливості художньо-документальної прози шістдесятників на рівні змісту і форми творів, їхніх текстових і нетекстових компонентів, жанрових експериментувань. Література non-fiction цього творчого покоління вперше осягається у всій своїй повноті – від ґенези до нашого часу, набуваючи при цьому культурно-історичної вмотивованості, жанрової кодифікації, самодостатнього творчого обрису.
У науковий обіг уводиться значна кількість незнаних або маловідомих текстів із метою створення цілісної онтологічної парадигми національного літературного процесу другої половини ХХ століття та нашого часу. На сторінці ви можете завантажити книгу Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників належить до жанру Літературознавство і критика української літератури. Електронна книга автора Олег Рарицький повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Партитури тексту і духу. Художньо-документальна проза українських шістдесятників - Олег Рарицький
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Артем
Артем
14 вересня 2024 07:55
Книга Олега Рарицького "Партитури тексту і духу" є глибоким дослідженням художньо-документальної прози українських шістдесятників, що відкриває читачеві нові грані їхньої творчості та культурного контексту. Автор майстерно поєднує аналіз та емоційний відгук, створюючи яскраву картину епохи, що резонує у сучасності. Це видання стане незамінним для тих, хто прагне зрозуміти складність і багатогранність української літератури того часу.
Правовласникам