Книги » Новинки » Мазепа. Батурин
Мазепа. Батурин
Fb2

Книга Мазепа. Батурин Богдан Лепкий скачать fb2

Назва: Електронна книга Мазепа. Батурин
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2017
Формат: Електронна

Скачать Мазепа. Батурин fb2

Короткий зміст книги Мазепа. Батурин - Богдан Лепкий

У виданні вміщено третю з історичних повістей Богдана Лепкого, що складають трилогію (за визначенням автора) «Мазепа». Насправді ж — повістей п'ять. І хоч вони послідовно відтворюють хронологію подій, кожна з них має самостійне значення, тому й публікувалася автором окремо.
Головний герой усіх п'яти повістей — український гетьман Іван Мазепа (1639–1709), кінцевою метою політики якого було утвердження державності України.
Повість «Батурин» оповідає про остаточний вибір Мазепи стати разом зі шведами в боротьбі проти Петра І та про взяття царськими військами гетьманської столиці Батурина.
Внесок Богдана Лепкого до української літературної спадщини важко переоцінити. Його неперевершені твори «Мотря», «Цвіт щастя», «Полтава» та ін., близько 30 збірок поезій, а також публіцистичні статті, дитячі казки та поеми стали справжнім надбанням української культури. На сторінці ви можете завантажити книгу Мазепа. Батурин в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Мазепа. Батурин належить до жанру Історична проза. Електронна книга автора Богдан Лепкий повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Мазепа. Батурин - Богдан Лепкий
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Роксана
Роксана
15 вересня 2024 07:22
"Мазепа. Батурин" Богдана Лепкого - це захоплюючий роман, який майстерно поєднує історичні події з глибокими емоціями персонажів. Автор вражає своєю здатністю передати атмосферу епохи та внутрішні переживання Мазепи, поглиблюючи розуміння його мотивацій. Книга залишає сильне враження і спонукає до роздумів про патріотизм і жертви заради батьківщини.
Правовласникам