Книги » Новинки » Операція "Вишиванка"
Операція "Вишиванка"
Fb2

Книга Операція "Вишиванка" Сергій Батурин скачать fb2

Назва: Електронна книга Операція "Вишиванка"
Мова: Українська
Видавництво: Мультимедійне видавництво Стрельбицького
Рік видання: 2017
Формат: Електронна

Скачать Операція "Вишиванка" fb2

Короткий зміст книги Операція "Вишиванка" - Сергій Батурин

Середина 80-х років XX століття. В Радянському Союзі починається т.з. «перебудова», а у «верхах» – чистка. Зі старого складу Політбюро не втрачає впливу лише перший секретар ЦК компартії України В. В. Щербицький.
Керівництво Комітету Держбезпеки СРСР вирішує призначити начальником Дев'ятої служби КДБ УРСР, що займається охороною найвищих посадовців УРСР, свою довірену людину, кора одночасно була б і «невсипущим оком» Москви при керівництві республіки, особливо – при В. В. Щербицькому. Але той відчуває довіру та повагу до офіцера, який не перший рік здійснює керівництво службою, – полковника Миколи Хомича Мудрого.
Щербицкий використовує увесь свій вплив, щоб відстояти в Кремлі перевірену людину. Лубянка не збирається відступати й розпочинає операцію з усунення полковника.
Тим часом син Н. Ф. Мудрого – двометровий темноволосий силач, спортсмен-красень Володя – вступає на навчання до Вищої школи КДБ в Москві. Одночасно в столиці СРСР з'являється кривавий маніяк, що здійснює звірячі вбивства і згвалтування. Жертви, котрим дивом вдалося вижити, в один голос описують його двометровим темноволосим молодим мужчиною незвичайної фізичної сили. Словесні портрети і малюнки, зроблені із слів жертв, дуже нагадують Володимира. Невже він і виявиться кривавим маніяком?
Роман написаний за мотивами реальних подій, що відбувалися в 80-і – 90-і роки в Москві та Києві.
Російськомовна авторська версія роману, названа «Потомственный чекист», була відзначена в 2014 році премією ім. В. Г. Короленка Національної спілки письменників України. На сторінці ви можете завантажити книгу Операція "Вишиванка" в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Операція "Вишиванка" належить до жанру Сучасна проза. Електронна книга автора Сергій Батурин повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Операція "Вишиванка" - Сергій Батурин
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Роксана
Роксана
16 вересня 2024 18:11
Книга Сергія Батурина "Операція 'Вишиванка'" вражає своєю захоплюючою сюжетною лінією та глибоким аналізом культурних аспектів України. Автор майстерно поєднує елементи трилера з патріотичними нотами, що робить читання надзвичайно емоційним та актуальним. Рекомендую всім, хто цікавиться сучасною українською літературою та історією.
Правовласникам