Книги » Новинки » Нарис загальної історії
Нарис загальної історії
Fb2

Книга Нарис загальної історії Жан Башлер скачать fb2

Назва: Електронна книга Нарис загальної історії
ISBN: 966-521-162-5#966-521-338-5
Мова: Українська
Видавництво: Ніка-Центр
Оригінальна назва: Esquisse d`une histoire universelle
Рік видання: 2005
Формат: Електронна

Скачать Нарис загальної історії fb2

Короткий зміст книги Нарис загальної історії - Жан Башлер

Книга французького історика й соціолога, члена Французької академії, професора Сорбонни Жана Башлера (нар. 1937) належить до рідкісного тепер жанру — це «загальна теорія всього». Якими шляхами людський вид став тим, чим він є нині? Для відповіді на це запитання автор звертається до археології, етнографії, історії та порівняльної соціології. Його книжка, що спирається на знання життя виду, відтворює в усьому її багатстві тривалу біографію Homo sapiens від його найдавніших витоків. У книзі показано, що попри всі злигодні давніх і модерних суспільств, одна й та сама людська природа виробляла найрізноманітніші історії. У ній описано виникнення великих традиційних цивілізацій і дається аналіз їхнього тисячолітнього розвитку. На прикладі історії Китаю автор простежує перехід від племені до імперії, тоді як інші цивілізації більшою чи меншою мірою відхилилися від цього шляху. Так, Європа якимись непередбачува-ними, але зрозумілими вивертами не зазнала імперського об’єднання. З іншого боку, вона випробувала всі політичні можливості, щоб досягнути свого модерного стану — з наукою, демократією, індивідуалізмом, в якому ми й перебуваємо нині.
Розрахована на вчених — істориків, соціологів, політологів, а також на студентів зазначених спеціальностей. На сторінці ви можете завантажити книгу Нарис загальної історії в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Нарис загальної історії належить до жанру Світова історія. Електронна книга автора Жан Башлер повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Нарис загальної історії - Жан Башлер
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Володимир
Володимир
16 вересня 2024 18:33
"Нарис загальної історії" Жана Башлера вражає своєю глибиною і здатністю систематизувати величезний обсяг інформації. Автор майстерно поєднує факти і аналіз, що робить цю книгу цінним ресурсом для всіх, хто цікавиться історією. Рекомендую її як для студентів, так і для широкого кола читачів.
Правовласникам