Книги » Новинки » Всесвіт за колючим дротом
Всесвіт за колючим дротом
Fb2

Книга Всесвіт за колючим дротом Мирослав Маринович скачать fb2

Назва: Електронна книга Всесвіт за колючим дротом
ISBN: 978-617-7608-60-7
Мова: Українська
Видавництво: Видавництво УКУ
Кількість сторінок: 536
Рік видання: 2023
Формат: Електронна

Скачать Всесвіт за колючим дротом fb2

Короткий зміст книги Всесвіт за колючим дротом - Мирослав Маринович

Автор книги у брежнєвські часи відбув 10 років ув’язнення в концтаборі та на засланні — за участь у правозахисній Українській Гельсінкській групі (УГГ). Це була перша легальна, а не підпільна, група Руху опору, яка, діючи тривалий час, відкривала всьому світові ситуацію з правами людини в підрадянській Україні.
Народжений у Галичині вже після Другої світової війни і вихований у радянській школі, автор показує у своїх спогадах роль галицької родини у формуванні позиції спротиву тоталітарному режимові. Живо, цікаво й відверто розповідає про життя в підрадянському Києві в епоху Гельсінкського руху, про діяльність УГГ та її членів, про несправедливі арешти і радянське кривосуддя. Детально змальовує картини життя політичних в’язнів у концтаборі. Описує обставини свого заслання в Казахстані. Велику увагу приділяє духовному зростанню людини. Ділиться своїми роздумами про дисидентство і природу тоталітаризму. І врешті виносить присуд комуністичній системі.
Видання 3-тє, виправлене й доповнене. На сторінці ви можете завантажити книгу Всесвіт за колючим дротом в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Всесвіт за колючим дротом належить до жанру Україна. Електронна книга автора Мирослав Маринович повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Всесвіт за колючим дротом - Мирослав Маринович
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Роксана
Роксана
11 серпня 2024 14:11
"Всесвіт за колючим дротом" Мирослава Мариновича - це глибока і прониклива книга, яка відкриває читачеві справжні випробування, з якими зіткнулися люди в умовах тоталітаризму. Автор майстерно поєднує особисті спогади з історичним контекстом, створюючи вражаючий портрет боротьби за свободу і гідність. Ця книга залишає незабутнє враження і змушує замислитися над цінністю людської волі.
Правовласникам