Книги » Новинки » Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні
Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні
Fb2

Книга Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні Джевін Д. Вест, Карл Т. Бергстрем скачать fb2

Назва: Електронна книга Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні
ISBN: 9786171289642
Мова: Українська
Видавництво: Книжковий клуб
Оригінальна назва: Calling Bullshit. The Art of Skepticism in a Data-Driven World
Кількість сторінок: 288
Рік видання: 2021
Формат: Електронна

Скачать Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні fb2

Короткий зміст книги Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні - Джевін Д. Вест, Карл Т. Бергстрем

Какао на 99,9% не містить кофеїну, а смертність серед рокерів вища, ніж серед представників інших музичних жанрів. Сексуальну орієнтацію людини можна визначити за рисами обличчя, а куріння не здатне викликати рак легень. ГМО — це отрута, а вакцинації провокують аутизм. І що з цього правда, а що — феєрична фігня, у правдивість якої нас змушують вірити?
Навала дезінформації й хибних фактів не дає нам склепити очей. Ані закони, ані нові комп’ютери не вирішують цю проблему. Ми необачно ділимося неперевіреною інформацією, замикаючи нерозривне коло маячні.
Доцент в інформаційній школі Вашингтонського університету Джевін Вест та професор кафедри біології Карл Берґстром запрошують до хрестового походу проти фейків, маячні, псевдонаукової брехні та інших небезпечних інформаційних монстрів. Автори книжки викривають липові статистики та фальшиві сенсації, руйнують наукові міфи та нейтралізують політичну дезінформацію, відкривають «чорні скриньки» фальсифікацій століття. І, найголовніше, вчать критично мислити, шукати різні гіпотези, тверезо та скептично оцінювати інформацію, яку ми споживаємо занадто нерозбірливо.

  • Природа маячні: нісенітниці, нещирі обіцянки та інші «я сьогодні затримаюся на роботі»

  • Алгоритм «пудрення мізків» — як нас дурять медіа, науковці та політики

  • «Цифри не брешуть», або Чому ми віримо статистиці

  • Як спростувати маячню та де шукати контрприклади

На сторінці ви можете завантажити книгу Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні належить до жанру Наукознавство. Прогностика. футурологія. Електронна книга автора Джевін Д. Вест, Карл Т. Бергстрем повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні - Джевін Д. Вест, Карл Т. Бергстрем
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Софія
Софія
28 серпня 2024 02:22
Книга "Феєрична фігня! Високе мистецтво скепсису у світі повної маячні" від Джевіна Д. Веста та Карла Т. Бергстрома вражає своєю іронічною простотою та глибокою проницливістю. Автори майстерно поєднують науку та гумор, спонукаючи читача критично аналізувати інформацію навколо. Це обов'язкове читання для всіх, хто прагне відрізнити правду від вигадки в епоху інформаційного шуму.
Правовласникам