Книги » Новинки » Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт
Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт
Fb2

Книга Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт Олексій Коваленко скачать fb2

Назва: Електронна книга Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт
ISBN: 978-617-7960-10-1
Мова: Українська
Видавництво: Віхола
Кількість сторінок: 224
Рік видання: 2020
Формат: Електронна

Скачать Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт fb2

Короткий зміст книги Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт - Олексій Коваленко

Перці й помідори — не овочі. Гречка — горішок. Вишня — не ягода.
Усе своє життя, успішно проігнорувавши ботаніку, ми керуємося лише одним простим (і хибним) правилом: солодке — фрукт, а все решта — овочі. Насправді це так не працює. У книжці «Фрукти проти овочів» ботанік, музейник та автор блогу «Довколаботаніка» Олексій Коваленко розповість справжню історію продуктів, які ми щодня бачимо на кухні та в супермаркеті, а ще навчить відрізняти овоч від фрукта, горіх — від горішка, а кавун — від ягоди. У книжці Олексій пояснить, хто намагався лікувати огірками безпліддя та укуси скорпіонів, як салату приписали здібності впливати на чоловічу потенцію, звідки примандрував до нас буряк та як приготувати каштани в домашніх умовах і не рознести квартиру на шматки.
Перед вами — не збірник рецептів і навіть не підручник з ботаніки, книжка Олексія Коваленка — це реальна та дотепна історія найзвичайнісіньких овочів і фруктів: від особливостей їхньої ДНК та селекції до найдивніших міфів і кулінарних лайфхаків.
Олексій Коваленко працює в Національному науково-природничому музеї НАН України, де займається науковими дослідженнями, проводить лекторії та освітні інтерактивні програми. У вільний від роботи час активно популяризує ботаніку — веде блог і Youtube-канал «Довколаботаніка», сторінку «Ботанік у кедах», пише для фейсбук-сторінки природничого музею, де розповідає про плазунів, яблука, мінерали й динозаврів, та низки інших науково-популярних платформ.
Стати ботаніком Олексій вирішив ще у 6-му класі і відтоді своєї думки не змінював. «Вивчення рослин та щире захоплення ними — це одна з тих речей, які врятують світ. І як написано на моєму фамільному гербі “Не будь злюкою — вивчай ботаніку!”» — посміхається Олексій. На сторінці ви можете завантажити книгу Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт належить до жанру Ботаніка. Флора. Електронна книга автора Олексій Коваленко повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт - Олексій Коваленко
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Ірина
Ірина
29 серпня 2024 12:22
Книга Олексія Коваленка "Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт" — це захопливе дослідження, яке з легкістю розвіює поширені міфи про рослинний світ. Автор майстерно поєднує наукові факти з доступним стилем написання, що робить матеріал цікавим і пізнавальним для широкого кола читачів. Ця книга не лише розширює знання про ботаніку, але й спонукає переосмислити наше повсякденне сприйняття їжі.
Правовласникам