Книги » Новинки » Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття
Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття
Fb2

Книга Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття Микола Литвин, Роман Радович скачать fb2

Назва: Електронна книга Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття
ISBN: 978-966-03-9211-3
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 348
Рік видання: 2020
Формат: Електронна

Скачать Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття fb2

Короткий зміст книги Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття - Микола Литвин, Роман Радович

Книгу нарисів львівських етнологів та істориків написано не стільки для галичан, скільки для всіх співвітчизників в Україні та за кордоном, які хочуть (і повинні) краще запізнати Галичину — південно-західну частину сучасної України, що сягає північних схилів Карпат, басейнів верхнього і середнього Дністра, верхньої течії Західного Бугу, верхнього Сяну. В етнокультурному аспекті сучасна Галичина (Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська області) території Західного Поділля, Опілля, Надсяння і Покуття, частини територій Гуцульщини, Бойківщини, Лемківщини та Волині. Так, після першого поділу Речі Посполитої 1772 року до Галичини приєднано частину історико-етнографічної Волині (півчнічні терени сучасної Львівської області), яка поступово була «огаличанина».
Запрошуємо до читання та пізнання самобутнього етнокультурного простору західного регіону України у так звану «австрійську» добу. На сторінці ви можете завантажити книгу Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття належить до жанру Етнографія. Історіографія. Електронна книга автора Микола Литвин, Роман Радович повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ сто­ліття - Микола Литвин, Роман Радович
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Світлана
Світлана
31 серпня 2024 14:22
Книга "Повсякденне життя галичан у ХІХ — на початку ХХ століття" авторів Миколи Литвина та Романа Радовича є цінним джерелом для розуміння соціокультурного контексту цього періоду. Докладний аналіз побуту, традицій та змін у житті галичан надає читачеві унікальну можливість поринути в атмосферу часу. Чудово ілюстрована та наповнена цікавими фактами, ця праця стане корисною як для науковців, так і для широкого кола читачів.
Правовласникам