Книги » Новинки » Дао де цзин
Дао де цзин
Fb2

Книга Дао де цзин Лао-цзи скачать fb2

Автор: Лао-цзи
Назва: Електронна книга Дао де цзин
ISBN: 978-966-03-9261-8
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Оригінальна назва: Dào Dé Jīng
Кількість сторінок: 96
Рік видання: 2020
Формат: Електронна

Скачать Дао де цзин fb2

Короткий зміст книги Дао де цзин - Лао-цзи

«Дао де цзин» — головний трактат містичної традиції Стародавнього Китаю. Він справив величезний вплив не тільки на формування даосизму, а й на духовну культуру всього Стародавнього Сходу.
Творцем «Дао де цзин» традиційно називають головного вчителя даосизму — легендарного Лао-цзи. Вважається, що він був старшим сучасником Конфуція і вони навіть зустрічалися. Більшу частину свого життя Лао-цзи служив хранителем імператорського архіву за часів династії Чжоу. Вирішивши покинути людей, бо мудрець в них розчарувався, він на прохання начальника прикордонної застави, через яку покидав Китай, написав і залишив невеличку книжку «у п’ять тисяч слів». Це й був трактат про Шлях і Досконалість — «Дао де цзин». На сторінці ви можете завантажити книгу Дао де цзин в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Дао де цзин належить до жанру Даосизм. Конфуціанство. Синтоїзм. Електронна книга автора Лао-цзи повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Дао де цзин - Лао-цзи
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Юлія
Юлія
31 серпня 2024 16:11
"Дао де цзин" Лао-цзи — це мудрий твір, який пропонує глибокі інсайти про природу життя, гармонію і внутрішній спокій. Його афоризми спонукають до роздумів над простими, але важливими істинами, що залишаються актуальними в сучасному світі. Книга вражає своєю поетичністю і простотою, які роблять її незабутньою класикою філософії.
Правовласникам