Книги » Новинки » Гуцульщина. Частина V
Гуцульщина. Частина V
Fb2

Книга Гуцульщина. Частина V Володимир Шухевич скачать fb2

Назва: Електронна книга Гуцульщина. Частина V
ISBN: 978-966-03-8915-1
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 332
Рік видання: 2019
Формат: Електронна

Скачать Гуцульщина. Частина V fb2

Короткий зміст книги Гуцульщина. Частина V - Володимир Шухевич

Володимир Шухевич (1849—1915) — визначний український етнограф, фольклорист, публіцист, педагог, культурно-освітній і громадський діяч, дійсний член Наукового товариства ім. Т. Шевченка, дід головного командира УПА генерала Романа Шухевича.
Найбільшим результатом його багаторічної етнографічної праці стала п’ятитомна монографія «Гуцульщина», присвячена дослідженню матеріальної і духовної культури галицьких гуцулів, видана у 1899—1908 роках Науковим товариством імені Шевченка у Львові й надрукована у чотирьох томах. «Гуцульщину» високо оцінили вітчизняні й зарубіжні діячі науки і культури, а Іван Франко відзначав, що про вартість праці В. Шухевича найкраще свідчить те, що вона іще в рукописі була перекладена польською.
У п’ятому томі подані народні загадки, приказки, перекази, гуцульські вірування про рослини і звірів, матеріали про народну медицину, крім того, тут є словник незрозумілих термінів з поясненнями до всіх томів «Гуцульщини. На сторінці ви можете завантажити книгу Гуцульщина. Частина V в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Гуцульщина. Частина V належить до жанру Етнографія. Історіографія. Електронна книга автора Володимир Шухевич повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Гуцульщина. Частина V - Володимир Шухевич
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Олександр
Олександр
2 вересня 2024 04:11
Книга "Гуцульщина. Частина V" Володимира Шухевича вражає глибиною дослідження та яскравими описами гуцульської культури. Автор майстерно передає неповторну атмосферу Карпат, занурюючи читача у світ традицій, звичаїв та побуту гуцулів. Це справжня знахідка для всіх, хто цікавиться українською культурною спадщиною.
Правовласникам