Книги » Новинки » Гуцульщина. Частина ІV
Гуцульщина. Частина ІV
Fb2

Книга Гуцульщина. Частина ІV Володимир Шухевич скачать fb2

Назва: Електронна книга Гуцульщина. Частина ІV
ISBN: 978-966-03-8914-4.
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Кількість сторінок: 306
Рік видання: 2019
Формат: Електронна

Скачать Гуцульщина. Частина ІV fb2

Короткий зміст книги Гуцульщина. Частина ІV - Володимир Шухевич

Володимир Шухевич (1849—1915) — визначний український етнограф, фольклорист, публіцист, педагог, культурно-освітній і громадський діяч, дійсний член Наукового товариства ім. Т. Шевченка, дід головного командира УПА генерала Романа Шухевича.
Найбільшим результатом його багаторічної етнографічної праці стала п’ятитомна монографія «Гуцульщина», присвячена дослідженню матеріальної і духовної культури галицьких гуцулів, видана у 1899—1908 роках Науковим товариством імені Шевченка у Львові й надрукована у чотирьох томах. «Гуцульщину» високо оцінили вітчизняні й зарубіжні діячі науки і культури, а Іван Франко відзначав, що про вартість праці В. Шухевича найкраще свідчить те, що вона іще в рукописі була перекладена польською.
Четвертий том цієї монументальної праці має один розділ під назвою «Обряди церковні». Дотримуючись церковного календаря, Володимир Шухевич розкриває релігійну суть гуцулів, дотримання ними християнських свят у поєднанні з місцевими віруваннями, звичаями. Значну частину книги займає опис найвеличнішого дійства на Гуцульщині — вихід колядників, які надають особливого колориту Різдвяним святам. На сторінці ви можете завантажити книгу Гуцульщина. Частина ІV в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Гуцульщина. Частина ІV належить до жанру Етнографія. Історіографія. Електронна книга автора Володимир Шухевич повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Гуцульщина. Частина ІV - Володимир Шухевич
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Марина
Марина
2 вересня 2024 04:22
Книга "Гуцульщина. Частина IV" Володимира Шухевича вражає глибиною дослідження гуцульської культури та неповторністю її традицій. Автор майстерно передає атмосферу цього унікального регіону, занурюючи читача в багатство фольклору та звичаїв. Це видання стане справжньою знахідкою для тих, хто цінує українську спадщину.
Правовласникам