Книги » Новинки » Тотем і табу
Тотем і табу
Fb2

Книга Тотем і табу Зиґмунд Фройд скачать fb2

Назва: Електронна книга Тотем і табу
ISBN: 978-966-03-8790-4
Мова: Українська
Видавництво: Фоліо
Оригінальна назва: Totem und Tabu. Einige Überinstimmungen im Seelenleben der Wilden und der Neurotiker
Кількість сторінок: 272
Рік видання: 2019
Формат: Електронна

Скачать Тотем і табу fb2

Короткий зміст книги Тотем і табу - Зиґмунд Фройд

У праці «Тотем і табу» (1913) Фройд викладає теорію походження релігії та культури, спираючись на основні постулати своєї теорії. Він стверджує, що розвиток моралі, релігії та культури обумовлений конфліктом між сексуальним потягом інцестуозної спрямованості (едипів комплекс, притаманний як інфантильним особистостям, наприклад дітям або невротикам, так і представникам інфантильного первісного суспільства — первісним людям) і суворою забороною подібних жадань (табу), а також почуттям провини, що провокує заміщення нездійсненних бажань сурогатами, що врешті-решт веде до виникнення творчості як такої.
Книжка доступна у додатку Yakaboo для безкоштовного читання у бібліотеці "ПриватБанк". На сторінці ви можете завантажити книгу Тотем і табу в fb2 і epub форматі безкоштовно, а також почати читати онлайн. Видання Тотем і табу належить до жанру Класика психології. Електронна книга автора Зиґмунд Фройд повністю адаптована під ПК і гаджети на Android та iOS, тому завантажувати й читати її можна на всіх пристроях без реєстрації.
Відгуки на книгу Тотем і табу - Зиґмунд Фройд
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Артем
Артем
5 вересня 2024 18:11
"Тотем і табу" Зиґмунда Фройда — це глибокий і провокаційний аналіз зв'язку між психологією, культурою та релігією. Фройд майстерно досліджує механізми колективної свідомості та витоки моральних норм, що робить цю книгу важливою для розуміння не лише історії людства, але й основ психоаналізу. Його ідеї спонукають до роздумів і залишають слід у свідомості, відкриваючи нові перспективи на взаємодію між інстинктами та соціальними структурами.
Правовласникам